Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam ...

Potrzebuje Waszej porady .....

Wyrenderowalem 400klatkowa animacje (kabina prosznicowa z buchajaca para wodna). Do stworzenia pary uzylem smoke -fumefx.

Jakosc wyrenderowanych klatek jest przyzwoita, jednak dopiero przy obrobce photoshopem mozna uzyskac w pelni zadowalajacy efekt (kolory, kontrast, ostrosc itp).

Teraz mam dylemat - jak przyjdzie mi obrabiac 400 klatek w photoshopie to chyba oczoplasow dostane ....

Czy istnieje jakis sposob aby uniknac tej syzyfowej pracy ????

Moze jakis export kanalow, samego dymu .....cokolwiek ...

plizzzzzzz

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

tak istnieje: kazda akcje podjętą w fotoszopie mozesz nagrać, nastepnie odtworzyc na np. całym folderze plików. Sł€zy do tego opcja "automate" poszukaj tutków, jest ich masa w guglach.....moja drobna rada: uzyj lepiej jakiegos softu do postprodukcji bedzie maaaaaacz szybciej :] fotoszopek to bardziej do pojedynczych klatek słuzy, zerknij sobie na program typu: after effects, combustion, tudzież shake.

Napisano
  • Autor

JmTm00 - sprawdze funkcje automate...dzieki

hmm

nie znam programu after effects ale wydaje sie ob byc najbardziej popularny do postprodukcji.

Gdyby byla mozliwosc zmiany koloru, wyostrzenia itp jak w fotoshopie, dla celej sekwencji filmu - byloby swietnie !

sprawdze co google na to

Napisano
...

Gdyby byla mozliwosc zmiany koloru, wyostrzenia itp jak w fotoshopie, dla celej sekwencji filmu...

...chłopie, żeby tylko to tam było, lol :D

Napisano

witam , mam pytanie z troche innej beczki choc o podobnym kształcie:

dopiero od niedawna zaczalem szperac w pluginach do fx znalazlem m.in. fume fx

pozatym jestem zielony jesli chodzi o animacje

no i moje pytanie jest takie czy jest mozliwy podglad zachowania sie np cieczy w czasie rzeczywistym tak aby mozna go zatrzymac i w dowolnym momencie wyrenderowac i czy trzeba to animowac . tak przykladowo to np obiekt pokryty miejscami jakas substancja:/

no i jaki plugin polecacie do cieczy i czy wspułptacuje z vray i max9

....