Napisano 23 Lipiec 200816 l Witam ... Potrzebuje Waszej porady ..... Wyrenderowalem 400klatkowa animacje (kabina prosznicowa z buchajaca para wodna). Do stworzenia pary uzylem smoke -fumefx. Jakosc wyrenderowanych klatek jest przyzwoita, jednak dopiero przy obrobce photoshopem mozna uzyskac w pelni zadowalajacy efekt (kolory, kontrast, ostrosc itp). Teraz mam dylemat - jak przyjdzie mi obrabiac 400 klatek w photoshopie to chyba oczoplasow dostane .... Czy istnieje jakis sposob aby uniknac tej syzyfowej pracy ???? Moze jakis export kanalow, samego dymu .....cokolwiek ... plizzzzzzz
Napisano 23 Lipiec 200816 l tak istnieje: kazda akcje podjętą w fotoszopie mozesz nagrać, nastepnie odtworzyc na np. całym folderze plików. Sł€zy do tego opcja "automate" poszukaj tutków, jest ich masa w guglach.....moja drobna rada: uzyj lepiej jakiegos softu do postprodukcji bedzie maaaaaacz szybciej :] fotoszopek to bardziej do pojedynczych klatek słuzy, zerknij sobie na program typu: after effects, combustion, tudzież shake.
Napisano 23 Lipiec 200816 l Autor JmTm00 - sprawdze funkcje automate...dzieki hmm nie znam programu after effects ale wydaje sie ob byc najbardziej popularny do postprodukcji. Gdyby byla mozliwosc zmiany koloru, wyostrzenia itp jak w fotoshopie, dla celej sekwencji filmu - byloby swietnie ! sprawdze co google na to
Napisano 23 Lipiec 200816 l ... Gdyby byla mozliwosc zmiany koloru, wyostrzenia itp jak w fotoshopie, dla celej sekwencji filmu... ...chłopie, żeby tylko to tam było, lol :D
Napisano 15 Sierpień 200816 l witam , mam pytanie z troche innej beczki choc o podobnym kształcie: dopiero od niedawna zaczalem szperac w pluginach do fx znalazlem m.in. fume fx pozatym jestem zielony jesli chodzi o animacje no i moje pytanie jest takie czy jest mozliwy podglad zachowania sie np cieczy w czasie rzeczywistym tak aby mozna go zatrzymac i w dowolnym momencie wyrenderowac i czy trzeba to animowac . tak przykladowo to np obiekt pokryty miejscami jakas substancja:/ no i jaki plugin polecacie do cieczy i czy wspułptacuje z vray i max9 ....
Napisano 16 Sierpień 200816 l http://www.adobe.com/downloads/ Paalmer ściągnij demo, a tutki polecam na tej stronie http://www.videocopilot.net/ na pewno coś tam znajdziesz o tym temacie:)