Jump to content

Orion N500E

tob01

Recommended Posts

Postanowiłem poduczyć się ms'a na tym modelu

zrobione mam tyle: 1217167023.jpg

ale nie jest za wesoło, co widać to tutaj1217167209.jpg

I tutaj:

1217167268.jpg

i siatka(malo czytelna, mam 15' :D)

1217167334.jpg

proszę o pomoc z tym, moge dać jakies fragmenty siatki blizej, czy cuś

...szczerze mowiac to nie robilbym tego pod ms - jakos mi nie pasuje tutaj taka technika - po prostu bym fillet'owal krawedzie - na finiszu poly o wielu wierzcholkach bym nieco pocial - ostatecznie model i tak bedzie czystszy i bedzie mial mniej poly niz po uzyciu ms

Kolega nie pytał jakim sposobem ma to zrobić, a wyraźnie napisał, że chce się poduczyć ms, więc nie wiem o co Wam chodzi ;]

Dałeś chamfer na te krawędzie? Bo to tak wygląda, jakby vertexy przy końcu krawędzi były połączone - nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi ;p Najlepiej daj zbliżenie na to miejsce, bo z tego to nic nie widać.

marcin wuu, mało czytalny ogolnie ten screen bo w malej rozdzielczosci, ponieważ moj monitor obsluguje tylko 1024x768 :

tu, zzoomowany screen :)

1217186878.jpg

sa tam chamfery, na kazdej ostrej krawedzi,

bede kombinował, wiem ze przy chamferze powinien isc rzadek poly ale to i tak nie wyglada dobrze

Nic dziwnego, że tak brzydko wychodzi. Chamfer nakłada się na wszystkie krawędzie, które chcesz by były ostre. Różne wartości dają różny stopień ostrości. Zrób to tak jak pokazałem niżej a będzie git. Czerwone do usunięcia, zielone do zrobienia :)

ae288460351aac9b419dec22bc0d7t.jpg

a faktycznie zapomnialem o tych "wewnatrz" :P jak narazie podokladalem troche edgesow po bokach i jakos to wyglada, dzieki za pomoc, jak bede mial więcej modelu to sie odezwe :)

na dzis tyle:

1217202226.jpg

No bardzo fajnie Ci to wyszło, choć modelik nie za skomplikowany ;) Wtyczki mogłyby wchodzić trochę dalej, bo tak to kończą się na tej blaszce i wydają się ślepe. Zamierzasz to tak zostawić czy wyrenderować to ładnie?

1217418419.jpg

nie wiem jak to przedstawic, wiem ze napisy cos tam pomoga ale jeszcze sie zastanawiam czy meczyc sie z tekstura czy modelowac je...

ale i tak w tym bialym otoczeniu materialy wygladaja słabo... jakies pomysly?

• Like 1

Skoro robisz 1 obiekt na zblizeniu, to ja bym probowal modelowac napisy. Co do wygladu, musisz zrobic studio, albo jakas HDRke wynalesc zeby cos sie odbijalo, inaczej wszystkie te blyszczace plastiki itp beda wygladac plasko.