Napisano 27 Lipiec 200816 l Witam! Razem z wogrodnikiem wpadliśmy na pomysł zrobienia wspólnego projektu który wpisze się do naszego Teamowe'go portfolio. Tak więc od dzisiaj działamy jako Poznań Team , pomysł ten wziął się z zamysłu że w grupie nauczymy się czegoś od siebie i będziemy podtrzymywać się na siłach . Teraz co do samej sceny , Będzie to jakaś pustynna wioska a w środku zaparkowany futurystyczny pojazd , mocno wzorowany na ścigaczach z Gwiezdnych Wojen . Pierwsze szkice pojazdu i modele poszły w ruch , zaczęło się od takiego silnika Który jednak finalnie lekko zmienił swoją formę(pomysł Wogrodnika) i tak mamy bryłę która będę w najbliższym czasie jeszcze kroił . Cały pojazd ma mniej więcej wyglądać tak: W momencie kiedy ja szlifuje główny silnik , wogrodnik zajął się tymi bocznymi ... Jutro przewidywane następny up/y
Napisano 28 Lipiec 200816 l Autor eco -> Wiem , o to nam w sumie chodziło :] adam_m -> Fajnie że się z nami zgadzasz :) Beatou -> Hmmm spróbuje to jakoś rozwiązać marc_in -> Dzięki , mam nadzieję że będzie tak jak mówisz . Dzięki i pozdrawiam[piwo] W momencie kiedy Wogrodnik jedzie cały czas boczny silnik ja daje mały up napaćkanego detalu ;]
Napisano 29 Lipiec 200816 l Autor Co o tym sądzicie , proszę o uwagi bo nie wiem czy jest dobrze czy nie :] każdego wysłucham ....
Napisano 29 Lipiec 200816 l Jeśli by przymknąć oko na te lampeczki i flareczki i inne dupereczki, to skupiając się na samym modelu - nie jest źle. Na pewno pomoże tutaj wprowadzenie dodatkowego detalu. różne śrubki, nity, kabelki - chyba, że cześć z tych rzeczy chcecie umieścić w teksturze - to spoko. Na pszyszłość myślę, że jak pokazujesz model bez tekstur i dobrego oświetlenia, to nie ma sensu dodawać udziwnień w postaci świecidełek, bo tylk zaburzają odbiór.
Napisano 29 Lipiec 200816 l Jak narazie jest naprawde spoko, czekam z niecierpliwością na upy :) powodzenia
Napisano 29 Lipiec 200816 l ...mam podobne odczucia co Kris_R - swietliki to moze na finiszu fajnie by wygladaly - jezeli zas chodzi o test tego "elektryzujacego" polaczenia silnikow to jak dla mnie za bardzo rozmyte - ja bym bardziej szedl w wyladowanie elektryczne
Napisano 30 Lipiec 200816 l Autor Kris_R - > W sumie to był taki 4fun render , następnym razem odpuszczę sobie te duperele( czyt. lampeczki , flareczki ) . Co do detalu to cały czas nad tym pracuje . AT7 - > miło słyszeć eco - > co do tego połączenia to była to taka próba tylko żeby pokazać że te silniki czymś są połączone . Co do tych wyładowań , nie mam w sumie w ogóle pomysłu jak to wykonać . na upy będzie trzeba troszkę poczekać bo Wogrodnikowi wysiadł jeden z dysków i czekamy na zastępczy .
Napisano 1 Sierpień 200816 l Witam. Sory za opóźnienie aczkolwiek jak już wspomniał mileS miałem problem z dyskiem. Zająłem się już rzeźbieniem silnika pomocniczego i oto co udało mi się stworzyć...
Napisano 1 Sierpień 200816 l hm... warto byłoby chyba obczaić jak powinny się układać łopatki sprężarki w silniku turboodrzutowym :P
Napisano 1 Sierpień 200816 l ok. łopatki poprawiłem, nie są może identyczne z tymi które występują w rzeczywistości ale to ma być w końcu sf nie a rzeczywistość:) dodałem również trochę detalu:)
Napisano 1 Sierpień 200816 l W porównaniu do wcześniejszych ten ma więcej zaokrąglonych elementów. Wg. mnie tamte bardziej kanciaste wygladaja lepiej, ale to tylko moje zdanie:)