Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Razem z wogrodnikiem wpadliśmy na pomysł zrobienia wspólnego projektu który wpisze się do naszego Teamowe'go portfolio.

Tak więc od dzisiaj działamy jako Poznań Team , pomysł ten wziął się z zamysłu że w grupie nauczymy się czegoś od siebie i będziemy podtrzymywać się na siłach .

Teraz co do samej sceny , Będzie to jakaś pustynna wioska a w środku zaparkowany futurystyczny pojazd , mocno wzorowany na ścigaczach z Gwiezdnych Wojen . Pierwsze szkice pojazdu i modele poszły w ruch , zaczęło się od takiego silnika

60697242ts8.jpg36064206la5.jpg

Który jednak finalnie lekko zmienił swoją formę(pomysł Wogrodnika) i tak mamy bryłę która będę w najbliższym czasie jeszcze kroił .

77315067vy0.jpg

Cały pojazd ma mniej więcej wyglądać tak:

14724399ti2.jpg

W momencie kiedy ja szlifuje główny silnik , wogrodnik zajął się tymi bocznymi ...

Jutro przewidywane następny up/y

• Odpowiedzi 14
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

eco -> Wiem , o to nam w sumie chodziło :]

adam_m -> Fajnie że się z nami zgadzasz :)

Beatou -> Hmmm spróbuje to jakoś rozwiązać

marc_in -> Dzięki , mam nadzieję że będzie tak jak mówisz .

Dzięki i pozdrawiam[piwo]

W momencie kiedy Wogrodnik jedzie cały czas boczny silnik ja daje mały up napaćkanego detalu ;]

15188539nc4.th.jpg46565439yr9.th.jpg

Napisano

Jeśli by przymknąć oko na te lampeczki i flareczki i inne dupereczki, to skupiając się na samym modelu - nie jest źle. Na pewno pomoże tutaj wprowadzenie dodatkowego detalu. różne śrubki, nity, kabelki - chyba, że cześć z tych rzeczy chcecie umieścić w teksturze - to spoko. Na pszyszłość myślę, że jak pokazujesz model bez tekstur i dobrego oświetlenia, to nie ma sensu dodawać udziwnień w postaci świecidełek, bo tylk zaburzają odbiór.

Napisano

Jak narazie jest naprawde spoko, czekam z niecierpliwością na upy :) powodzenia

Napisano

...mam podobne odczucia co Kris_R - swietliki to moze na finiszu fajnie by wygladaly - jezeli zas chodzi o test tego "elektryzujacego" polaczenia silnikow to jak dla mnie za bardzo rozmyte - ja bym bardziej szedl w wyladowanie elektryczne

TeslaRotBreakoutTopView1000.jpg

Tesla18Week2FullBright3000_small.jpg

Napisano

Kris_R - > W sumie to był taki 4fun render , następnym razem odpuszczę sobie te duperele( czyt. lampeczki , flareczki ) . Co do detalu to cały czas nad tym pracuje .

AT7 - > miło słyszeć

eco - > co do tego połączenia to była to taka próba tylko żeby pokazać że te silniki czymś są połączone .

Co do tych wyładowań , nie mam w sumie w ogóle pomysłu jak to wykonać .

na upy będzie trzeba troszkę poczekać bo Wogrodnikowi wysiadł jeden z dysków i czekamy na zastępczy .

Napisano

Witam. Sory za opóźnienie aczkolwiek jak już wspomniał mileS miałem problem z dyskiem. Zająłem się już rzeźbieniem silnika pomocniczego i oto co udało mi się stworzyć...

31b3f4d4fc0b892d.jpg

e1c1d2d876f0fda1.jpg

7f0c634b74aae636.jpg

Napisano

ok. łopatki poprawiłem, nie są może identyczne z tymi które występują w rzeczywistości ale to ma być w końcu sf nie a rzeczywistość:)

dodałem również trochę detalu:)

dc77a47722c4202am.jpg

b291e3307ff702a4.jpg

3a2f8b6a11e52eb0.jpg