V_G Napisano 29 Lipiec 2008 Napisano 29 Lipiec 2008 Chciałbym zaoferować współpracę concept-artyście, projektantowi graficznemu do mojego nowego projektu 2D/3D(sceny mieszane czyli tzw. 2,5D ;)). Zdalnie i bez wynagrodzenia. Narazie nie chcę zamieszczać żadnych informacji na temat produkcji. Poszukuję co najmniej 2 osoby które na podstawie podanych przeze mnie informacji (design doc): wykonają szkice koncepcyjne z których zostaną później utworzone modele 3D, wykonają graficzny projekt HUD-a wykonają graficzny projekt menu Moja rola w projekcie to programowanie oraz koordynowanie. :) Projekt wykonywany jest w Visual Basicu ze wsparciem DirectX. Na dzień dzisiejszy opracowany mam Design Doc oraz gotowe moduły do obsługi urządzeń wejściowych, grafiki oraz dźwięku. Kontakt ze mną: GG: 9079179 e-mail: [email protected] Jeżeli jesteś zainteresowany współpracą - napisz i przy okazji pokaż mi swoje prace :) Wygląd tej gry będzie zależał w dużej mierze od Ciebie!!!
prrrszalony Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 Raczej za mało informacji by ktoś poważny się tym zainteresował. Daj więcej info.
V_G Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Napisano 1 Sierpień 2008 Jeżeli projekt będzie odpowiednio zaawansowany co zależy od wielu czynników myślę o przygotowaniu wersji komercyjnej, z wcześniejszym zaprezentowaniem wersji demonstracyjnej. Będę próbował uderzać do wydawców internetowych. Efekty jakie zamierzam wykorzystać w grze to m.in: alpha - blending, dynamiczne oświetlenie i animacja, efekty cząsteczkowe: dym, ogniki... chcę też wprowadzić coś w rodzaju bullet-time'u. Od poniedziałku rusza strona internetowa w całości poświęcona projektowi na której będzie więcej info. Sama gra to pewien rodzaj taktycznego shootera 2D. Jest to taki jakby futurystyczny sport gdzie gracze w swoich statkach na wielkich arenach walczą między sobą wykorzystując różnorakie bronie czy osłony ;)
Rekomendowane odpowiedzi