polon Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 Witam, temat blendera jest mi nieco obcy (zainteresowalem sie dzieki tutorialom Ani). Bardzo bym potrzebowal informacje na temat tego jakie ograniczenia ma blender w porownaniu z maxem lub xsi (w firmie powiedzialem ze chcialbym jeden z tych dwoch - bardziej XSI - a mam sie zajmowac animacją), najbardziej interesuje mnie system cząsteczek i animacja postaci oraz animacja poprostu. Wiem ze cieżko porównywać więc poproszę poprostu o opis opcji w blenderze jakiegoś doswiadczonego blender usera ( userke :rolleyes: ). Ze szczegółowych pytań Czy jest opcja mixowania klipów? Tzn, mam klip - postac idzie, ale chce żeby machała ręką, mam taki klip jak postać macha obiema rękoma, nadpisuje wiec fragment klipu z marszem fragmentem klipu z machaniem ręką.
sanki Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 co do cząsteczek to blender 2.46 ma przepisany od nowa silnik, ktory jest calkiem niezly polecam tutoriale mookiego z konferencji w krakowie http://forum.blender3d.pl/viewtopic.php?t=3803&start=10&sid=c680f0722ba394535a9e3ae21e99d7a0
polon Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Napisano 3 Sierpień 2008 wielkie dzięki, a co z AnimationMixer, jest coś takiego w Blenderze, można mixować wcześniej przygotowane klipy z animacja postaci?
claude Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Fajne te tutki z forum blendera, ktoś je już ich linki do działu videotutorial warto by było
Rekomendowane odpowiedzi