Napisano 12 Luty 200421 l Tworze akurat system hierarchiczny w moim obiekcie i udalo mi sie juz ustalic wszystkie czesci ramienia ale mam problem z tlokami pneumatycznymi. Jak zrobic, zeby w momencie rozsuwania sie dwoch elemento tlok przesuwal sie w cylindrze, jak go przyczepic do ramienia i jak ustawic ograniczniki poslizgu, aby nie rozsuwal sie dalej niz konce cylindra. Z gory dziekuje za pomoc pozdr. :)
Napisano 13 Luty 200421 l http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8075 tutaj wspólnymi siłami był rozwiązany podobny problem, poczytaj - powinno także zadziałać w twojej sytuacji.
Napisano 13 Luty 200421 l Autor Dzieki. Probuje akurat i cos nie wychaodzi, ale biore sie za czytanie helpa, jak dalej nie bedzie wychodzic to napisze. pozdr.
Napisano 14 Luty 200421 l Autor Wyszlo, tylko mam jeszcze jeden problem: z ogranicznikami. Gdzy ustawiam Limit From-To dla jakiejs osi, to gdy obracam tym elementem, obraca sie calkowicie normalnie jak by nie mial ustawionych granic. Granice sa aktywne i zakreslony \"limit\". Czy ktos moglby mi wystlumaczyc dlaczego?? pozdr. i dziekuje za poprzednia pomoc... :)