Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Musę wykonać lampę firmy trilux, seria Polaron:

POLARON_WD1_1TR22_NK_WEB_RGB.jpg

Na stronie producenta dostępne są dane ies dla tych lamp ale nie mam pomysłu jak je wykorzystać :/ Lampa jest okrągła, świeci tutaj pas dookoła lampy z zewnątrz, podobnie jest w środku.

Najlepiej widać to na tych zdjęciach:

http://www.trilux.de/tx/opencms/sites/trilux/it/Produkte/TRILUX_Polaron.html

Zastanawiam się jak zrobić efekt święcących pasów? Zrobić jak w oryginale - zastosować mleczne szklo/pleksę i w środku umieścić coś świecącego (okrąg w kształcie żarowki) czy nie bawić się w to i tej świecącej obręczy przypisać vraylight mtl? No i jak w takim razie użyć ies??

Wiem że niektórym pytanie może wydawać się głupie ale chciałbym żeby efekt był możliwie najbliższy oryginałowi żebym mógl sprawdzić w jakim stopniu te lampy oświetlą mi pomieszczenie.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 946
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm, myślę że w tym przypadku nawet nie trzeba używać .iesa

Możesz wpakować vraylightMtl jako materiał tej obręczy. Uzyskasz właśnie takie świecenie.

A jeśli chcesz iść o krok dalej i uzyskać bardziej realistyczną samą obręcz to kombinuj z modelem obręczy (w środku ma być pusty), daj mu materiał z jakimś translucent i do środka wpakuj obręcz świecącą z vraylightMtl.

Naprawde nie będzie ciężko.

Napisano

Może spróbuj użyć double sided material i na ten który jest wewnątrz dać vray light material a na ten na zewnątrz jakiś tam plastik.