Jump to content

Kuchnia: pierwsza wizka :)

DEkoy

Recommended Posts

Jest to moja pierwsza wizka w zyciu, czy jest to na jakims zjadliwym poziomie? :) Co do poprawy? Dzieki z góry za komentarze!

sam widze juz, ze czajnik jest nie za bardzo szczesliwy no i latające talerze na drugim renderze :P

d162311959217af7.jpg

d34cfb645a6b4189.jpg

Edited by DEkoy

Okno faktycznie do poprawy, "Zrób coś z ziarnem" - jak to naprawić? Kolor szafek taki miał byc :> Chyba, ze faktycznie duzo osob bedzie bluzgalo za ich kolor to trzeba bedzie pomyslec nad zmiana :)

slaba kuchnia - wszystko tak poustawiane przypadkowo - stosy talerzy na blacie "wyspy" - obok puste polki w ciagu kuchennym - przypadkowy dobor frontow w ciagu i w szafkach wiszacych- na dolnych jakies frezy na kilku frontach a na kilku nie - gorne bezuchwytowe- fornir na jednej sciance wyspy i baardzo mizerny material blatu wyspy - siakis sztuczny kamien ? - granit ? - wyglada jak plyta nagrobka- szafka ze zlewem stalowa- poza tym ze na drugim ujeciu ewidentnie przenika sie z blatem to przy tych frezowanych frontach wyglada co najmniej smiesznie- szafka z czarnymi drzwiami rowniez w takim zestawie mebli slaba- ogolnie to wyglada tak, jakby meble powstawiane zostaly zeby zapelnic jakos przestrzen -niewazne ze nic ze soba nie gra- wazne ze jest- proponuje w ramach cwiczen wykonanie wizki na podstawie fotki z jakigos pisma badz stronki o wnetrzach bo wbrew pozorom projektowanie wnetrz to nie takie "hop siup"- a przy okazji - swiatlo jak ustawiales ?

No generalnie zostalem na dzien dobry zniszczony a to w zasadzie moja pierwsza praca :S No ale zawsze wiadro zimnej wody sie przyda :] Faktycznie kuchnia była ustawiana tak zeby cos tylko ustawic i jazda F9. Generalnie chodziło mi bardziej o jakosc rendera, ustawione swiatło itd. niż o samo wnetrze - to miał byc taki test :) Dzieki za komentarze

Ja bym na twoim miejscu nie interpretował tych komentarzy w ten sposób... nie tyle zniszczenie co uświadomienie pewnych rzeczy miały one na celu :) wiadomo każdy zaczyna a tobie i tak wyszło myślę całkiem nieźle jak na pierwszy raz, miejmy nadzieje że wszystko weźmiesz sobie do serca jako silnik napędowy do dalszej pracy i czekam na kolejne renderki wnętrz :)

Eh...ściągnąć gotowe modele i je odpowiednio poustawiać , tak jak render wg.jakiegoś tutka to nie problem , tu chodzi o poznanie funkcji , i umienie się nimi posługiwać.Wolałbym zobaczyć gorsze modele i oświetlenie zrobione przez ciebie , niż to co jest teraz.

Pozdrawiam.

nie jest robione według tutka :) dwa dni meczylem to światło (vray oczywiscie) i efekt jest taki jak widac :] Domyslnie miałem zajmowac sie exteriorsami ale wolałem najpierw w miare przecwiczyc ustawianie swiatla. Oczywiscie, ze mozecie sie spodziewac nowych wizualizacji, tym razem juz robionych "na serio" i z waszymi uwagami :)

Myślę że nie tylko Ty ale i kazdy powinien napisać najpierw że to NIE MOJE modele, Bo kompletny render się ocenia pod każdym względem nie tylko ustawienia i światła. Mi wystarczyło by teraz byś wymyślił sobie kuchnię ustawił i zrobił rendera ambient occulusion i już by było grejt :)

...no wlasnie - o to mi po czesci chodzilo - co mam powiedziec kiedy modele sa z gotowcow ustaione w prostokatnym wnetrzu - swiatlo - oka- powiedziales ze sie z nim meczyles 2 dni- i tu juz jakis plus bo moznaby podobnie jak modele naginac ze swiatlem z gotowej scenki- wtedy na serio - niewiadomo co powiedzec bo gdzie wlozona praca i zaangazowanie ?- aby sie czegos na serio nauczyc lepiej jest nawet na prostszej scenie samemu nieco poeksperymentowac. Oczywiscie nie zrazaj sie do krytycznych uwag- nam nie chodzi o to by kogos zrazic do robienia wizek -predzej zmotywowac do bardziej wytezonej pracy :)