Guest seek Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 Witam Mam pytanko: Jak zrobic efekt rysowania. Docelowo musze to w plasmie discreeta zrobic, ale moze byc w 3dmaxie badz maya. Chodzi mi o to by np. literki 2d sie rysowaly (odslanianie po kawalku tak jakby). Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi. Czy ma ktos link do jakiegos tutoriala, lub gdzie cos takiego jest wytlumaczone, albo czy moglby ktos wytlumaczyc. Pozdrawiam I bardzo prosze o pomoc.. P.S. Szukalem na forum, ale nie napotkalem sie na podobny temat.
GrafMax Posted February 18, 2004 Posted February 18, 2004 w Magazynie 3d był kiedyś artykuł na ten temat. nr 6/2000 (22).
dr Ug Posted February 18, 2004 Posted February 18, 2004 Bylo juz na forum o tym. W tutorialach Maxa (R6) jest jeden zatytulowany \"Write-On Animation\". Moze wystarczy.
Guest seek Posted February 29, 2004 Posted February 29, 2004 Nie dokonca o to mi chodzi. Chyba zle sprecyzowalem pytanie dlatego moze tym razem posluze sie przykladem. http://www.renascent.nl/movies/deep.mov Pod tym adresem znajduje sie animacja zrobiona przez renascent, bardzo dobra zreszta. Wykorzystany jest tam dokladnie taki efekt o jaki mi chodzi. Gdyby to bylo w 2d zrobilbym to na maskach, ale nie wiem czy istnieje taka mozliwosc w 3d bo jestem poczatkujacy. Prosze o jakies nakierowanie, pomoc, tutorial, cokolwiek Z gory dziekuje za pomoc.
Guest seek Posted March 1, 2004 Posted March 1, 2004 oki.. juz wszystko wiem... boolean bedzie chyba najlepszy:P
Recommended Posts