michal:) Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Witam wszystkich, wiem że powtarzam się z tematem z góry przepraszam ale temat o podobnej treści nie rozwiązał moich problemów dotyczących projektowaniu vinylu. Nie chodzi mi tu o modelowanie bo to akurat przy tej rzeczy jest to banalne, potrzebuje informacji o zrobieniu ścieżek, tych mikroskopijnych rowków na płycie i żeby po oświetleniu płyty dawało dokładnie taki same odbijające sie światło (realizm) To chciał bym uzyskać w V- Reyu bo chyba ten render dodaje najwięcej realizmu obiektowi. Czy ktoś dysponuje taką wiedzą bardzo proszę o pomoc. Z góry bardzo wielkie dzięki pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGmakonts Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 1) Renderer to renderer zrobisz ladnie w kazdym 2) skoro pytasz o v-raya to nie ten dzial 3) albo bump albo anizotropia albo to i to jest pelno tutoriali o brushed aluminium a metoda podobna Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcpiter Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 no bump mapowanie i render i nie vrey tylko vray Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal:) Posted August 12, 2008 Author Share Posted August 12, 2008 Dzięki chłopaki, dużo mi to nie mówi ale spróbuje może coś się wytworzy z tych podpowiedzi. pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts