Skocz do zawartości

ChC.4: Adventure Movie Poster by atheg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

No i koniec.

Mialem naprawde szalona ilosc frajdy z tego tematu i ciesze sie, ze doprowadzilem go do konca (tak nazwijmy ten etap z braku lepszych okreslen).

Dodalem sporo wrzutow zeby jak najbardziej zblizyc obrazek do plakatu. Ponizej jest link do lepszej wersji obrazka gdzie bedzie mozna sie uwazniej przyjrzec detalom :)

Pomysl to jak juz pisalem "Romans przygodowy w realiach quasi napoleońskich. Dzielny bohater szukając skarbu na tyłach nieludzkiego wroga znajduje miłość."

I tak w role Nieludzkiego Wroga wcielila sie Bestia pod tajemniczo brzmiacym imieniem i nazwiskiem: Franclin Delano Bad czyli w skrocie Bestia. Piekna to Leokadia Cudna. Bohater wzorowany na polskiej kawalerii z okresu Ksiestwa Warszawskiego to Jan Dobry.

Pracowalem w PS3.

A oto efekt finalny:

PLAKAT_ULAN2.jpg

A tu link do wiekszego obrazka:

http://i291.photobucket.com/albums/ll311/atheg/PLAKAT_ULAN1.jpg

Dziekuje wszystkim za zainteresowanie i uwagi.

Edytowane przez atheg
  • Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Troche później niż się spodziewałem zamieszczam szkice do konkursowej bitwy. Mam nadzieję, że zdążą nabrać kolorów i że ja się wyrobię do końca konkursu.

Roboczo nazywają się Dobry, Zły i Ładna :) Mam nadzieję, że wam się spodobają. A mój pomysł na film to romans przygodowy w realiach quasi napoleońskich. Dzielny bohater szukając skarbu na tyłach nieludzkiego wroga znajduje miłość :)

dobry:

dobry.jpg

zły:

zly.jpg

ladna:

ladna.jpg

Napisano (edytowane)

I jeszcze szkic kompozycji w jakiej mialoby to sie znaleźć.

kompozycja.jpg

Dorzucam też fragment obrazka. Tkzw. Work in progress :)PLAKAT_mini_face.jpg

Edytowane przez atheg
Napisano

Kolejny update, ale do końca daleko. Będę wdzięczny za uwagi sugestie zwłaszcza, że troche się pogubiłen na drodze od "co chciałem" do "co wyszło".

Pozdrawiam

PLAKATkopia4.jpg

Napisano
troche się pogubiłen na drodze od "co chciałem" do "co wyszło".

xD

Może zamiast bohatera na koniu na górce w tle...

daj mini-backgraund scenke jak dobry wbija szable złemu, albo dobry całuję piękną(nie koniecznie dobrą ...;-p)

Napisano

Stylistyka i kolorki skladaja sie na fajny klimacik :). Orobine mozna by oswietlic postaci miejscami bardziej kontrastowym swiatlem, aczkolwiek nie wiem, czy nie popsulo by to tego nastroju wlasnie :). Dokonczony mundur na pewno wiele da jesli chodzi o prawa strone kadru.

Napisano

Dzieki wszystkim za sugestie. Zastanawiam się nad tym pomyslem z podmiana goscia na koniu na jakas mini scene... moze sprobuje, chociaz teraz ta jego sylwetka nienajgorzej mi kontrapunktuje kompozycje.

I dzieki wielkie dla autora tematu. Mam z tym mase fantastycznej zabawy.

Update i troche typografii:

typografia.jpg

Napisano

Niestety nie zdaze z poprawkami do plakatu jesli chodzi o warstwe wizualna, zostaje tak jak jest. Ale... zawsze jest cos do poprawienia.

W pierwszym poscie finalne dzielo i link do wiekszej wersji.

Dziekuje wszystkim za uwagi i zainteresowanie.

Do nastepnej bitwy.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności