Jump to content

Recommended Posts

Posted

chcialbym wiedziec co sadzicie o moich fotkach :) z gory dzieki za konstruktywne posty!

1.

paula.jpg

2.

aneta.jpg

3.

paulina.jpg

4.

my_face.jpg

5.

weronika.jpg

6.

marcin1.jpg

pozdrawiam,

Kamil

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bardzo bardzo nieźle! numer 3 jak dla mnie najlepszy. 6 też daje radę, wzór oplatający nogi i światło... bardzo dynamiczne zdjęcie.

ogólnie widać dobry warsztat i pomysł :) witam na forum. bardzo dobry start :)

Posted

Pierwsze zdjęcie bardzo ładne, naturalne, z przyjemnym światłem. Numer 2. ani nie zachwyca ani nie odrzuca ot po prostu profil ładnej kobiety. Trójka fajna ale tutaj trochę pomarudzę;P Moim zdaniem na takie ujęcie kadr jest zbyt ciasny, wielkie przeciwsłoneczne okulary, burza rozwianych włosów, błyaszczący kolczyk w prawym uchu modelki i skryty w cieniu w lewym uchu a do tego białe futro które bardzo mocno kontrastuje z włosami które przechodzą w okolicach wspomnianego ubrania w czarną plamę. Wszystko to tworzy chaos który sprawai, że nie do końca wiem na czym się tu skupić a nawet jeśli wiem to nie za bardzo mogę. Kolejny minus to trzy palce w prawym dolnym rogu kadru. Wydaje mi się, że lepiej byłoby pokazać albo całą dłoń albo nie pokazywać jej wcale. Moim faworytem byłaby zdecydowanie piątka gdyby nie jeden feler w postaci prawej ręki modelki schowanej pod płaszcz. Rękaw jest tak ośiwetlony, że sprawia wrażenie jakby modelka tej ręki wogóle nie miała:( Ostatnie zdjęcie jest mocne, świetnie sprawdziłoby się w roli okładki na płytę cd.

Posted

Najbardziej podoba mi się zdjęcie pierwsze - minimalnie przeszkadza dłoń na pierwszym planie ale można ją puścić w niepamięć, bo ogólnie zdjęcie jest przepyszne w odbiorze.

Co do drugiego zgadzam się w pełni z Siepaczem.

Natomiast uważam, że trzecie jest słabe. Wiem, że takie też ktoś musi robić ale kojarzy mi się z kiczowatą sesją zdjęciową do sprzedaży okropnych części garderoby na aukcjach allegro. Po innych zdjęciach widać, że stać Cię na więcej, dlatego ja mówię - ble :)

Czwórka jest okej, taki ciasny kadr mi podchodzi. Interesująca twarz.

W piątce popieram znów Siepacza. Ukryta ręka wygląda nawet troche groteskowo. I myślę, że jednak wypadałoby doświetlić drugą połowę twarzy.

Szóstka ma fajny dynamiczny kadr i oświetlenie, obróbkę wykonaną ze smakiem, tworzy zgraną całość i też bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam!

Posted

wow, jest to pierwsze forum na ktorym wkoncu moge zobaczyc konstruktywne posty! dzieki za to :)

tweety, dzieki za mily komentarz i przywitanie.

Siepacz, rzeczywiscie 5 jest zbyt ciemna w niektorych miejscach i dlatego efekt braku prawej reki. jak teraz sie temu przykladam to rzeczywiscie dziwnie to wyglada :/ popracuje nad ta fotka jeszcze raz po powrocie do Polski. dzieki za opinie :)

tymus, tak, dobrze Ci sie kojarzy ;)

latarnik, 4 to autoportret :D 5 tak jak piszesz, lampa po drugiej stronie na doswietlenie by pomogla. juz nie pamietam dokladnie jak to bylo ale mialem chyba wtedy do dyspozycji tylko jedna lampe :/

dzieki wszystkim za opinie i prosze o wiecej :) inwestuje teraz w nowy sprzet a wiec napewno bede wrzucal nowe rzeczy aby poznac opinie Waszego fourm.

pozdrawiam!

Kamil

Posted

3 serio byłoby super gdyby nie te palce o których już siepu napisał, jak dla mnie najlepszy jest autoportrecik, kontrastowałeś tam okolice oczu czy naturalnie tak wyszło?

Posted

AGmakonts, calosc puszczona przez filtr B&W z mieszaniem brightness i contrast na roznych kanalach. oczy dodatkowo wyostrzone + wybielone. do tego troche stemplowania :)