Mariusz eS. Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Cześć, szukam plugina, ewentualnie jakiegoś sposobu, który pozwoli mi otworzyć pliki Lighwave'a w 3DSmax 9. Proszę o pomoc.
Ziper Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 O imporcie plikow lwo w maxie zapomnij, lepiej wyexportuj z lw pliki w formacie 3ds z ktorymi max radzi sobie doskonale. Duzo danych zwlaszcza dotyczacych surface`ow powinno ladnie sie przeniesc do 3dmaxa. Chodzi mi tutaj o mape diffuse,color,specular oraz transparency.
Mariusz eS. Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Problem w tym, że nie mam Lightwave'a a dostałem stertę modeli w formacie LWO. Muszę to jakoś otworzyć w Max'ie 9. Potrzebuję jakieś plugin, ewentualnie konwerter, który pozwoli mi to zrobić.
Ziper Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Zassaj z neta 30 dniowa wersje programu o nazwie Deep Exloration. O ile pamietam wersja wersja trial z dobrym rezultatem zapisuje pliki w formacie 3ds. Do przekonwertowania lwo uzyj opcji "Batch convertion". Wiem ze byly tez jakies pluginy importuje lwo do maxa, jak znajde to wkleje tutaj linki. \\Update importer z 1998 roku dla maxa v3 http://www.3d.shnet.pl/dl/plugins/2/import_export/lwoimp02.zip
Mariusz eS. Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Ok. spróbuję z Deep Exploration. Jeśli znajdziesz jakieś pluginy, to będę ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam i czekam na info.
Mariusz eS. Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Ten importer, do którego dałeś link, nie działa z max'em 9 :/
Mariusz eS. Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Dobra, zainstalowałem Deep Exploration i mam teraz problem. Mianowicie, kiedy wybieram Batch Operations -> Convert 3D files, zaznaczam pliki, które chcę skonwertować i wybieram 'Convert', nic się nie dzieje. Generalnie pliki powinny zapisywać sie na pulpicie ale nic nie ma. Może coś powaliłem z DCOM Plugin'em.
Recommended Posts