latos Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 Mam wielki problem przy renderowaniu. Pierw wyskakuje mi taki komunikat http://img155.imageshack.us/my.php?image=helprt5.jpg A gdy wezmę OK to taki: http://img120.imageshack.us/my.php?image=help2pm6.jpg O co chodzi!?!? Pamięć jak widać mam wystarczającą ilość. Przed wyłaczeniem pracy działała ona idealnie teraz chciałem popracować dalej i wywala jakieś błędy. Praca bardzo bardzo długo się ładuje gdy chcę przesunąć widok np. w lewo to 3ds max się zawiesza i po jakis 4 minutach pojawia się przesunięta praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 pod F10 w zakladce Settings pod Vray:System masz Dynamic memory limit, zwieksz to troche (ale nie na max swojego ramu). A jesli to nie pomoze, to czy jestes pewien ze twoj RAM nie sypie bledami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 21 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2008 Dałem 800mb i dalej to samo. Ram raczej nie może sypać błędami bo teraz przyniosłem go ze sklepu a na wcześniejszym było to samo. Zanim wyłączyłem pracę to wszstko ładnie śmigało. Może po prostu procesor nie wyrabia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 Moim zdaniem to masz cos walnietego w scenie albo material albo jakis model czasami nie warto interesowac sie tym co pisze w komunikatach to tak jakby komus wyskoczyl w windowsie blad i sugerowal sie tym by wysylac raporty to microsoftu a oni co pomoga. Tez raz tak w vray mialem ze mial niby problem z pamiecia no coz pomyslalem ze pewnie za malo jej mam bawilem sie w zakladce system i co bym tam nie zhakowal by obciazyc ram efekt byl zawsze taki sam. Zrobilem dany model od nowa i wyrednderowalo sie pieknie a ram lezal jeszcze odlogiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 21 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2008 (edytowane) Dobra zaraz spróbuje usunąć wszytskie tekstury. To chyba wina złej tekstury bo świeci się na czerwono. No tak łatwo powiedzieć nic nie zdążę kliknąć a tu już wywala komunikat ,że ma ramu brak... Edytowane 21 Sierpień 2008 przez latos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 Tam jest napisane że nie masz podpiętego pliku do vrayproxy. To może być tego wina. Jak się siatka na czerwono świeci w viewporcie, to jest albo poly za dużo albo siatka jest skaszaniona. Pokaż scene. Wrzuć gdzieś albo chociaż skrin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 Fakt był skaszaniony 1 przedmiot chyab za dużo dałem Turbo smooth Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi