Napisano 21 Sierpień 200816 l Mam wielki problem przy renderowaniu. Pierw wyskakuje mi taki komunikat http://img155.imageshack.us/my.php?image=helprt5.jpg A gdy wezmę OK to taki: http://img120.imageshack.us/my.php?image=help2pm6.jpg O co chodzi!?!? Pamięć jak widać mam wystarczającą ilość. Przed wyłaczeniem pracy działała ona idealnie teraz chciałem popracować dalej i wywala jakieś błędy. Praca bardzo bardzo długo się ładuje gdy chcę przesunąć widok np. w lewo to 3ds max się zawiesza i po jakis 4 minutach pojawia się przesunięta praca.
Napisano 21 Sierpień 200816 l pod F10 w zakladce Settings pod Vray:System masz Dynamic memory limit, zwieksz to troche (ale nie na max swojego ramu). A jesli to nie pomoze, to czy jestes pewien ze twoj RAM nie sypie bledami?
Napisano 21 Sierpień 200816 l Autor Dałem 800mb i dalej to samo. Ram raczej nie może sypać błędami bo teraz przyniosłem go ze sklepu a na wcześniejszym było to samo. Zanim wyłączyłem pracę to wszstko ładnie śmigało. Może po prostu procesor nie wyrabia?
Napisano 21 Sierpień 200816 l Moim zdaniem to masz cos walnietego w scenie albo material albo jakis model czasami nie warto interesowac sie tym co pisze w komunikatach to tak jakby komus wyskoczyl w windowsie blad i sugerowal sie tym by wysylac raporty to microsoftu a oni co pomoga. Tez raz tak w vray mialem ze mial niby problem z pamiecia no coz pomyslalem ze pewnie za malo jej mam bawilem sie w zakladce system i co bym tam nie zhakowal by obciazyc ram efekt byl zawsze taki sam. Zrobilem dany model od nowa i wyrednderowalo sie pieknie a ram lezal jeszcze odlogiem.
Napisano 21 Sierpień 200816 l Autor Dobra zaraz spróbuje usunąć wszytskie tekstury. To chyba wina złej tekstury bo świeci się na czerwono. No tak łatwo powiedzieć nic nie zdążę kliknąć a tu już wywala komunikat ,że ma ramu brak... Edytowane 21 Sierpień 200816 l przez latos
Napisano 22 Sierpień 200816 l Tam jest napisane że nie masz podpiętego pliku do vrayproxy. To może być tego wina. Jak się siatka na czerwono świeci w viewporcie, to jest albo poly za dużo albo siatka jest skaszaniona. Pokaż scene. Wrzuć gdzieś albo chociaż skrin.
Napisano 23 Sierpień 200816 l Autor Fakt był skaszaniony 1 przedmiot chyab za dużo dałem Turbo smooth