maciekG Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 pare obrazkow z ostatnich 3tyg.. nikon N8008s + 50AF + 24MF + 105MF + velvia + provia + e100vs krytyka mile widziana..pzdr.
Kuciel Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 ladne widoczki ale czasem cos z kolorami nie tak... przesaturowane czy cos i do tego mogly by byc ciekawsze kadry ;)
Siepacz Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Bardzo ładne, plastyczne zdjęcia. Podobają mi się zwłaszcza 5, 7 i 9 z naciskiem na te dwa ostatnie. Mają w sobie coś tajemniczego i przyciągającego, jak z filmu fantasy czy coś w tym stylu. Chyba nawet w jednym ze starych filmów o Conanie była podobna sceneria;) Co do kolorów to chyba uroki velvii która ponoć daje bardzo ostre i wyraziste barwy? Btw. podoba mi się Twój zestaw szkiełek:D Zacne manuale:D
maciekG Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 sadowski - dzieki siepacz - thx...szkoda tylko ze 24 to f/2.8..ale moze kiedys zamienie na 2.0 :)..najpierw naucze sie jej uzywac... kuciel - no tak to jest ze slajdami...jak zle naswietlisz to nie ma przebacz...leci wszystko..a kadry wiadomo....jaki fotograf takie kadry :) czesc niestety poleciala do kosza bo byly zupelnie przeswietlone... jeszcze takie 5 więc wygrzebane wogole to wszystkie sa pod tym linkiem http://my.opera.com/mglowka/albums/show.dml?id=589045 ale wiekszosci nie warto wrzucac... pzdr :)
naeq Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Bardzo ładne zdjęcia przy czym świetne ujęcia, mogę się jedynie przyczepić do kolorystyki bo nie w mym guście :)
kamilsien Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 przyjemne dla oka kadry, zwlaszcza 9-10, troche za duzo saturacji, ale to urok velvii podejrzewam. szkoda, ze sa malo odkrywcze. jak sam napisales - focisze z wakacji i jako takie sprawdzaja sie nawet jako bardzo ladne focisze. widzialam te lodowce juz na innych zdjeciach, da sie tam zrobic wiecej. jezeli chodzi o technike, to niebo wola o pomste. az prosi sie o szara polowke :(
Recommended Posts