Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy uzytkownicy Mac'ów są ograniczeni jedynie do wyboru miedzy Cinema 4d albo Mayą? A ma ktoś doświadczenie z tym jak działa Blender na Macu?

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Czy uzytkownicy Mac'ów są ograniczeni jedynie do wyboru miedzy Cinema 4d albo Mayą? A ma ktoś doświadczenie z tym jak działa Blender na Macu?

Maya, Modo, LightWave, Cinema, Houdini. A do pomocy Photoshop, After Effect, Shake, Nuke, PFTrack i parę innych. Czyli nie jest źle.

Napisano

Shake jeszcze można kupić po normalnej cenie, czyli nie źródła, a normalny soft?

EDIT:

Ja obstaję za Maya.

Edytowane przez piotrek

Napisano
  • Autor

Mi chodzi o zaawansowany soft do modelowania i przede wszystkim animacji postaci. Do compositingu i montażu to nie a problemu bo sam Apple produkuje znakomity Final Cut i Motion.

Edytowane przez Romario

Napisano
Shake jeszcze można kupić po normalnej cenie, czyli nie źródła, a normalny soft?

Z tego, co wiem, to można za 500$ - ale to chyba nie jest normalna cana ;).

Mi chodzi o zaawansowany soft do modelowania i przede wszystkim animacji postaci. Do compositingu i montażu to nie a problemu bo sam Apple produkuje znakomity Final Cut i Motion.

Jeśli idzie o animację postaci, trudno Ci będzie znaleźć coś lepszego od Mai, która zresztą świetnie nadaje się również do modelowania, podobnie jak Modo czy LW

Napisano

modo i maya, dzisiaj smigalem na mayce na power macku i bylo wypasnie, szybko i przyjemnie, fajnie wyglada :)

Napisano
Maya, Modo, LightWave, Cinema, Houdini.

Mi chodzi o zaawansowany soft do modelowania i przede wszystkim animacji postaci.

Łoł. to co by to miało być?

Napisano
  • Autor

to nie miało być nic złego. W temacie dałem pytanie o najlepszy soft 3d na Maca a w niektórych odpowiedziach pomiedzy Modo i Mayę proponowano mi Photoshopa i Shakea dlatego chciałem doprecyzować cel.

Po za tym w Modo bym nie poanimował chyba.

Napisano
to nie miało być nic złego. W temacie dałem pytanie o najlepszy soft 3d na Maca a w niektórych odpowiedziach pomiedzy Modo i Mayę proponowano mi Photoshopa i Shakea dlatego chciałem doprecyzować cel.

Po za tym w Modo bym nie poanimował chyba.

Sprzedałem w pakiecie cały toolset ;)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności