Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć

Mam problem taki jak na screenie. Zainstalowałem demo vraya do maxa 9 na demowym maxie 9 i w material editor czarno... Robi się tak zawsze kiedy w assign render wybiorę vraya. Wszystkie materiały nawet te nie vraya zamieniają się na czarno. Napewno nie jest to wina tego że używam wersji demo, bo nawet w niej był tylko znak wodny na slocie i na renderze i nic wiecej. Driver mam na d3d (na opengl strasznie mi zwalnia) i mam najnowsze stery do grafy. Pierwszy raz mi się coś takiego stało... Proszę o pomoc! :)

PS. nie wiem czy był ten problem ale troszkę przeglądałem forum i nie znalazłem niestety... :/

beztytuupt2.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

probowales przeinstalowac vray w inne miejsce, a wczesniej wywalajac wszystko co jest z nim zwiazane ? Zawsze dzieje sie tak ze jak licencja nie dziala, ale jak to demo to moze mu sie cos pomylilo i wczytal nie te pliki zwiazane z vrayem.

A renderenuje ci ogolnie vray ? pokaz co jest w oknie vray messages

Napisano
  • Autor

Próbowałem na viście x64 i na maxie 9 x64 i vrayu dla niego x64 i tak samo na x86 i wszędzie to samo :/

beztytuufl7.jpg

Napisano

a ten vray jest instalowany na nowym systemie, czy juz wczesniej byl instalowany jakis "inny" na nim ?

Napisano

a wkopiowywales lub nadpisywales moze do folderu z licencja albo folderu vraya jakies pliki ? ;)

Napisano
  • Autor

nie nic z tych rzeczy. Wszystko czyste po instalce. Nie crackowałem nic :)

Napisano

aa moment :) zobacz czy czasem plik z licencji w common files nie zainstalowal sie do folderu z x86, lub wogole czy zainstalowal jakis plik z licencja

Napisano
  • Autor

ja nawet nie mam takiego katalogu w common files jak w screenie na gorze :) przeinstalowałem na x86 to teraz przy uruchamianiu maxa wywala błedy failed to initialize.... :/

EDIT: jak dam uruchom jako administrator to błędów nie ma ale czarne sloty są nadal.

Edytowane przez trosiek

Napisano

A czy demo tego Vraya jest jeszcze świeże? Bo one mają ograniczenia czasowe, po których przestają działać. Może to to?

Napisano

Czarno to widze... XD

A probowałeś instalowac 3dsa z dala od widny? CZyli dysku C? Bo ja miałem tak samiutko i jeszcze inny problem ale to tutaj nieważne.. zainstalowałem maxa na D:// i potem vraya i mi smigało.... :P

P.s

A nie lepiej kupic maxa 2009 i vraya i smiga?

P.S2

Na rapidzie taaanio widziałem bo jakaś promocja była.. buahah

Napisano
  • Autor

musi być wersja 9 ;] arev - chyba nie ma ograniczeń czasowych dal vraya tylko mają znaki wodne w material editor i na renderze (wiem bo wcześniej używałem). a więc ściągnałem vraya do 9 z jakiejś strony (nie z żadnej z crackami albo coś w tym rodzaju) i tam były jeszcze 2 pliki które trzeba było przekopiować do folderu rootowego maxa - przekopiowałem i działa :) znaki wodne nadal są więc to raczej nie był żaden crack ani nic w tym rodzaju. dzięki wszystkim za pomoc!