Napisano 19 Luty 200421 l Witam! Wlasnie robie postac do filmu, ktory bede robil w lato. Nie jest jeszcze skonczona. Powiedzcie co o niej sadzicie...
Napisano 19 Luty 200421 l widze ze kogos urzekl terminator ;) a calkiem powaznie jeszce duzo do zrobienia / wykonczanie jest najgorsze /ale pisales ze ciagle pracujesz ale podobaja mi sie detale i przedewszystkim shader !! czekam na dalsze efekty bo zapowiada sie bombowo ;)
Napisano 19 Luty 200421 l ładne nawet bardzo...ale dla mnie on za mocno się błyszczy...no i te niebieskie oczka :D wolałbym zobaczyć czerwone :D...i jeszcze apropos szczegółowości to czepnął bym się rączek...nie widać na nich jakiejś bardziej zaawansowanej techniki...tak jak w wyżej wymienionym terminatorze ....a poprawiło by to napewno efekt wizualny :) pozdrawiam...i życze ukończenia projektu :)
Napisano 19 Luty 200421 l jak wyzej :] poza tym nogi sa jakies chuderlawe w stosunku do reszty :) a tak ogolnie to calkiem fajny
Napisano 20 Luty 200421 l Hmmm, mi się nie podoba... A teraz konstruktywnie: Na przykładzie głowy: Powinieneś się skupić czy chcesz aby metal przedstawiał kościec, czy też może z chrząstkami... To jest jednak podstawa, bo ogólnie tak jakbyś realizował na podstawie kości... I ten nos (chrząstka) wygląda z tym przekomicznie. Cały czas opieraj się na atlasie budowy człowieka przy budowaniu tego typu robotów. Mięśnie mostkowo obojczykowe (te z za uszek do łączenia obojczyków) są jednak wymagane aby szyja nabrała wyrazu (i chyba jest za długa). Nie odtworzyłeś w żaden sposób mostka i klatka piersiowa wygląda na wklęsłą... Oczywiście nie mówię tu o tym abyś modelował kości jak u człowieka... Ale dawał coś wyglądającego podobnie... Tyle ode mnie. Pozdr.
Napisano 20 Luty 200421 l Zgadzam się z Gothim.. ;) Jestem na nie.. :( ardzo mało realizmu i bardzo mało szczegółów..
Napisano 20 Luty 200421 l Dzieki za uwagi, postaram sie to poprawic. Co do tego ze jest to chuderlak to od razu wyjasniam ze jest to panienka. Opieralem sie na gotowym modelu panienki i modelowalem szkilet tak aby nie wychodzil poza skore. Na klacie bedzie plyta pancerza, ktorej jeszcze nie zrobilem, a jej ewidentnie brakuje...