Gość Gittare Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Witam Przepraszam jeśli temat umieściłem w złym miejscu. Mój problem jest taki zaczynam prace z maxem i mam problem z wyrędrowaniem obrazu w vray robie Tutoriale Oswietlenie outdoor w VRay autora kome i tam jest fragment "2.aby uruchomic zaawansowane oswietlenie, wejdz w opcje rendera i skopiuj ponizsze ustawienia:" i pod tym jest obrazek jak ustawić opcje tylko jest problem! Mam zainstalowanego vray'a lecz takich opcji nie mam. Pytanie brzmi jak właczyć takie opcje lub co mam zrobić tak jakw temacie mam 3ds max 2009 i vray 1.50 SP2 A to mój screen na którym widać że mam vray a nie mam takich opcji Z góry dzieki. A informuje iż jest to windows XP a nie jak widać vista :D
SWRSC Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 kolejna osoba która bierze się za vRaya nie mając żadnych podstaw dotyczących 3d studio max... Zmień najpierw renderer - na dole tej zakładki którą wkleiłeś będziesz miał Assign Renderer i pole Production zmień na vRay (teraz masz ustawione MentalRay) sorry za pierwsze zdanie, ale taka prawda.
Gość Gittare Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Wielkie dzięki. No ale wolę zaczynać już z tym vray'em bo wiele tutoriali sie na nim opiera. Działa tylko jak wyrendrowałem obraz to jest on czarno-biały nie w odcieniach szarości tylko czerń i biel ?? Dlaczego tak się dzieje??
mirach Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Czy mi sie zdaje czy uzywasz materialow mental raya do renderowania vrayem? Slonce, naprawde, poswiec pierw chwile na poznanie co to jest renderer, czym sie poszczegolne roznia i jak to dziala. Widac ze nie znasz podstaw a juzbys chcial trzaskac super rendery.
SWRSC Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 no dokładnie, mówię że kolejny który bierz się za vRaya nie mając podstaw 3ds... normalnie czekałem na kolejnego posta z czarno-białym renderem. F1 Słońce.
Rekomendowane odpowiedzi