Grave Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Link do tutoriala: http://www.sendspace.com/file/5myff1 Teksturowanie ze zdjęcia w PolyBoost. Film 9MB, XVid, 1024p, 4fps. Może się przyda komuś... 1
claude Napisano 29 Wrzesień 2008 Napisano 29 Wrzesień 2008 Super, nie wiedziałem że tak się da, wcześniej próbowłem teksturować w Zbrush ale zawsze jakieś małe problemy nie zniechęcały.
Grave Napisano 6 Październik 2008 Autor Napisano 6 Październik 2008 Cieszę się, że się podoba. Gdzieś na dysku mam jeszcze tutorial o teksturowaniu ze zdjęcia w ZBrushu. ZBrush jest o wiele wygodniejszy, tylko czasami robi błędy. Może niedługo umieszczę tego tutka :) Nie wiem czemu ludzie się napalili na BodyPaint - to tylko dodatkowy koszt...
Grave Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 Aktualizacja linku do tutka: http://www.sendspace.com/file/qj31bf
claude Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 akurat próbowałem malować po sporym obiekcie plus duża tekstura 4M i ciągle się zawieszał ten Polyboost wersja 4.1 tak że zrezygnowałem po kilku próbach. Nie wiem może coś źle robie ale na prostych bryłach działa przy trudniejszych obiektach czasami działa czasami się wiesza zazwyczaj jak chce wyjść z trybu malowania i moje malowanie ma przenieść się na obiekt.
grizleyd Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 w 3dsMax 2010 Malowanie juz jest zintegrowane w maxa :)
claude Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 w 3dsMax 2010 Malowanie juz jest zintegrowane w maxa :) a gdzie to jest jak to otworzyć jakoś nie mogę znaleść pozdro
mafida Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 a gdzie to jest jak to otworzyć jakoś nie mogę znaleść Tools/ViewportCanvas Pozdr:)
grizleyd Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 wie ktoś jak zrobić zeby to co narysuje na obiekcie przełozyło sie na uvke wczesniej zrobioną ?
Rekomendowane odpowiedzi