Jump to content

Featured Replies

Posted

witam. Oto kolejna proba walki z vrayem. Prosze pomozcie jak ustawiac swiatło zeby to w koncu przypomianlo fotorealistyczna wizualizacje a nie taki rysunek jak ten. Czekam na komentarze. Wyhaczyłem juz kilka błędów jak za duzy grzejnik, za szweoki papier, ale to winna perspektywy, no i jakis dziwny podział odbic na umywalce. Na tej wizualce są jakies ciemne lamy. Dopiero zaczynam zabawe z wizualizacjami i dlatego nie mam pojęcia jak to zniwelowac. A więc pojeżdzać tu moją pracę...tylko konstruktywnie..:) czekam czekam czekam

http://tombas.files.wordpress.com/2008/09/lazienka-got.jpg

aaaa chciałem dodać ze renderowało sie jedyne 20 h :/

• Replies 14
  • Views 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Author
Ekstremalny kąt widzenia, jak widok przez wizjer w drzwiach ;)

A to dlatego ze tałazienka jest mega mala i przy normalnym widoku ująłbym tylko umywalke :D

To chyba lepiej pokazać kilka ujęć niż jedną zniekształconą panoramę (?)

• Author
To chyba lepiej pokazać kilka ujęć niż jedną zniekształconą panoramę (?)

w sumie masz racje tylko jak jedno ujecuie renderuje sie prawie cała dobe to na efekt musze czekac cały tydzien heh..

A jesli chodzi o ustawienie swiatel itd..to co mozesz mi doradzic??

pracuje na sketchupie + v-ray

20h na takie ziarno? No chyba ze masz bardzo wolnego kompa. Nie mam pojecia jak wyglada vray pod s-keczupem, ale wrzuc ustawienia, moze sie okazac ze cos tam namieszales.

• Author

wyglada tak samo jak pod 3dsem..ustawienie są raczej deufaultowe..silniki to irradiance map i QMC..Dopiero zacząłem ogarniać vraya i ucze sie w sumie metoda prób i błędów..ale narzie nie mam pojecia które parametry najbardziej wluwaja na efekt..

Zmień silniki na irr + lc będzie duuużo szybciej. I przeczytaj to co ci dał Bonifatz.

• Author

dzieki Wam...jednak v-ray pod keczapa nie wyglada tak jak pod 3dsa..ale tak ajk pod rhino..cos wiecie moze o tym??

• Author

screeny. i co Wy na to?? za duzo tam nie mieszkałem.

Do testow mozesz spokojnie z HPsh Subdivs zjechac do 20. I tak jak juz pisali, zamiast QMC daj Light Cashe. No i koniecznie przeczytaj tego linka co ci Bonifaz dal, zamiast w ciemno leciec :)

• Author

ok dzieki za podpowiedzi bede jeszcze pracował nad ta łazienka jak cos uda sie polepszyc to wrzuce