Napisano 5 Wrzesień 200816 l Witam. Od pewnego czasu mam problem z myszą, jak kliknę raz to sie albo wcale nic nie stanie albo efekt jest podwójny rolka sie ciężko wciska w niektórych pozycjach itp. Przypuszczam że powodem jest jakiś bród który się dostał do myszki wciągu 1,5 roku użytkowania. Pytanie jak wyczyścić mychę żeby klawisze zaczęły prawidłowo działać i żeby nic nie zepsuć? A może wysłać myszkę na gwarancję żeby naprawili? Myszka to razer krait
Napisano 5 Wrzesień 200816 l Nie wiem jak rejzor, ale ja swoje mychy poprostu rozkrecam, czyszcze za pomoca zapalki + jakiejs mini szmateczki, igly i tym podobnych profesjonalnych utensyliow. Jak narazie nic nie popsulem :D
Napisano 5 Wrzesień 200816 l dokładnie tak jak mirach radzi, są tam jakieś śrubeczki wogóle? btw: Tomala co to jest to całe "On-The-Fly Sensitivity™ adjustment" i jak to sie sprawdza w uzytkowaniu? Pozdro
Napisano 5 Wrzesień 200816 l Autor Dzięki za szybką odpowiedź panowie :) no więc tak śrubek żadnych tam nie ma cała obudowa jest szczelna poza luzem pod przyciskami, tak to wygląda: Technika jak ufo ale musi byś jakiś punkt na łączeniach obudowy gdzie znajdują sie jakieś zatrzaski tak jak np w telefonach tylko gdzie? Może ktoś rozbierał razera? JmTm00 nie mam pojęcia co to jest mam to wyłączone ale nazwa sugeruje zmianę ustawień czułości myszy w locie czyli pewnie jakiś skrót się ustawia albo odpowiedni ruch myszą. Wraz ze sterownikami instaluje się panel konfiguracyjny gdzie sobie można dostosować na prawdę sporo parametrów. Pozdro.
Napisano 5 Wrzesień 200816 l Autor Znalazłem wreszcie opis jak rozkręcić jakąś tam mychę razera dla zainteresowanych link: http://www.razerzone.ovh.org/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=38 Ale jakież było moje zdziwienie kiedy odkleiłem plombę żeby dostać sie do nakrętki która zgadnijcie jak wyglądała: Idę zrobić taki klucz na szlifierce :D Pozdro.
Napisano 5 Wrzesień 200816 l hehe Tomala nic nowego ;), standard dla zabezpieczenie przed gmeraniem. Najprostsze rozwiązanie to zeszlifować torksa i wsio ;).
Napisano 5 Wrzesień 200816 l Autor No właśnie zeszlifowałem i odkręciłem tylko jakoś czysto w środku i nie wiem czy czyszczenie pomoże no ale zobaczymy.