RENUAL Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 pewnie duzo osob juz zadawalo podobne pytania,wielu tez sie stukalo w pewien sposob w glowe.Mam nastepujacy problem: otóż mam do pojutrza zrobic zlecenie,w ktorym perspektywe kamery musze dopasowac do tej z bitmapowego tla.Nie wiem co zrobic,by te tlo bylo lepszej jakosci. w 'render' nastawilem dosc duza rozdzielczosc,na takiej musze pracowac, i teraz sprawa sie jeszcze pogorszyla. co zrobic,by tlo i render nie stracilo rozmiarow i dobrze wygladalo w viewporcie?,jednym slowem,czy mozna zmienic standartowa ilosc wyswietlanych pixeli w oknie widokowym 400x400 na wiecej?jakby mogl ktos mi pomoc bylbym bardzo wdzieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 moja rada nie uzywaj mapy w tle, tzn ustaw sobie kamerę wedłóg niej, a później wyrenderuj sobie mapkę Alpha i złóż obrazek w photoshopie - podmieniając tło na to docelowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2008 wlasnie chodzi o to,ze chce tylko ustawic kamere.tyle,ze mapa jest bardzo detaliczna,potrzebuje wiekszej jakosci zdjecia w viewporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 customize > preference > viewports > odznacz low res env. background Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2008 przewielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2008 przewielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi