Napisano 5 Wrzesień 200816 l pewnie duzo osob juz zadawalo podobne pytania,wielu tez sie stukalo w pewien sposob w glowe.Mam nastepujacy problem: otóż mam do pojutrza zrobic zlecenie,w ktorym perspektywe kamery musze dopasowac do tej z bitmapowego tla.Nie wiem co zrobic,by te tlo bylo lepszej jakosci. w 'render' nastawilem dosc duza rozdzielczosc,na takiej musze pracowac, i teraz sprawa sie jeszcze pogorszyla. co zrobic,by tlo i render nie stracilo rozmiarow i dobrze wygladalo w viewporcie?,jednym slowem,czy mozna zmienic standartowa ilosc wyswietlanych pixeli w oknie widokowym 400x400 na wiecej?jakby mogl ktos mi pomoc bylbym bardzo wdzieczny.
Napisano 5 Wrzesień 200816 l moja rada nie uzywaj mapy w tle, tzn ustaw sobie kamerę wedłóg niej, a później wyrenderuj sobie mapkę Alpha i złóż obrazek w photoshopie - podmieniając tło na to docelowe.
Napisano 5 Wrzesień 200816 l Autor wlasnie chodzi o to,ze chce tylko ustawic kamere.tyle,ze mapa jest bardzo detaliczna,potrzebuje wiekszej jakosci zdjecia w viewporcie