Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

hej.. potrzebuje pilnie pomocy ,naprowadzenia przynajmniej an trop

jak wykombinowac material papier na ktory jak pada cien

to go od spodu widac , ten cien znaczy i zeby widac bylo przez ten papier

ze jest cos za nim w odleglosci max pol metra, ale widac tak ledwo ledwo , jakby ciemna plama, ale widac :).. podejzewam ze sss uzyc..ale bawie sie tym sss od 2 dni i nic mi kompletnie sensownego wyjsc nie chce, do tego oczywiscie to sie powinno szybko liczyc :)

a mze pytanie powinno brzmiec, ..jak wymodelowac tą kartke papieru?

pozdr

fotoas

Edited by fotoas
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Czeka cię masa testów i czytania maxwell_render_1.7_manual.pdf jeśli nie znajdziesz gdzieś gotowego rozwiązania ;)

Jeśli SSS to wiadomo, że taka kartka papieru musi mieć jakąś grubość, bo jak będzie zwykły plane to np. zawsze czarna będzie.

94851860ov7.jpg

1- plane bez grubości

2-typowy stary materiał z galerii mxm (niby papier), nie działa już jak powinien, bo od 1.7 jest inne SSS

3-jakieś tam moje SSS (0.01cm grubości)

my.php?image=94851860ov7.jpg

Edited by satrab
Posted

taa.. wlalsnie pobawilem sie sss w 1.7. bardzo ladnie to dziala. sensownie.. ale teraz pojawilo sie dodatkowe zadanie do wykonania.. Idac od gory, slonce napotyka na czerwone szklo( barwione mocno) to szklo rzuca czerwony cien w odleglosci 1,5metra na wlasnei taki papier i teraz pytanie jak takei szklo i papier powinien wygladac, i czy od spodu bedzie widac czerwony cien( plame) czy moze ten cien bedzie widziany na czerwono od srodka tylko i wylacznie, a od zewnatrz bedzie czarna( szaroą) plama... mi jakos czarwony cien widziany od spodu nie wychodzi..

ratunku :)