Napisano 9 Wrzesień 200816 l pierwszy raz mam taki problem i zupelnie nie mam pomyslu o co chodzi. Distributed rendering zawsze dzialal bez problemu, a tu na tych samych ustawieniach render wyglada tak : spotkal sie ktos z czyms takim ? ps. zapomnialem dopisac ze BEZ DR wszystko jest ok. (inne sceny dobrze sie renderuja na DR)
Napisano 9 Wrzesień 200816 l wyslij wszystkie mapy do jednego folderu z ktorego maszyny wcztytuja mapy(recource collector do tego bardzo dobrze sie sprawdza). Jezeli masz iesy to rowniez, pozniej wejdz do asset tracking, reflesh i sprawdz czy wszyskie mapy i iesy maja ta sama sciezke docelowa. Ewentualnie moze byc tez problem spowodowany tym ze mape irr zapisujesz na dysku z ktorego maszyny nie moga jej wczytac. A irr mozna przeliczac w DR rowniez bez problemu. Czasami trzeba zrestartowac maszyny lub pokazac im ponownie folder docelowy sceny, textur, map irr i iesow. Ogolnie nazywa sie ten blad missing buckets ;)
Napisano 9 Wrzesień 200816 l Autor dzieki za szybkie odpowiedzi ! w tym momencie nie moge tego sprawdzic, ale na 95% masz racje - kompy nie maja uprawnien do katalogow z mapami. Inne rendery ktore robilem dzialaly bo wszystkie pliki byly zapisywane na wspolnym dysku, a ten przypadek jest ciut inny bo wszsytko jest zapisane na jednym kompie. missing buckets :) - i teraz nawet wiem co w google wpisywac ;p zapytanie "irradiance.map + distributed.rendering + vray" itp nie chcialo mi znalezc zadnych wynikow na ten temat :P (rowniez w galerii google)