Skocz do zawartości

ChC.5: Koszmar by Mr Pank

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

the koszmar

koniec

nie będe już nic zmieniał zostaje to co jest

mffw112colorvb0.jpg

pzdr

............................................................................................

mffw111jf0.jpg

Edytowane przez Mr Pank
  • Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witaj :) może tym razem ;). Masz fajny szkic więcej może z demona w nim dodaj niż z zoombie. aha i listeczek figowy mu wstaw :D.

//Powodzenia

//pozdr.

Napisano

heh dorwałem twoje rysunki sprzed dwóch lat, człowieku! coś ty jadł przez ten czas żeś się tak wyrobił :] nie wiem jak inni ale ja jestem fanem twojej krechy

Pozdrawiam

Napisano

Początek niezly. Faktycznie szkoda ze obciety. Prawde mowiac jesli chcesz robic caly w technikach tradycyjnych to zaczalbym od nowa - kiepska kompozycja moze zarżnąc niezly obrazek. Ale w digitalu moglbys to latwo poprawic.

Napisano (edytowane)

W ołówku jakos znacznie lepiej lapiesz proporcje. Swiatlo tez, ale to juz pisalem kiedys. I tak jak szkic jest fajny i zrownowazony, to w kolorze nagle nogi robia sie rachityczne i male, biceps sie powiekszyl do takich rozmiarow, ze przez swoja bulwiastosc i dziwnosc jest to pierwszy akcent, ktory wylapuje widz (moze tylko ja). I tak dalej. Jakos ciagle chyba niepewnie siedzisz w kolorze, bo odbior obu tych wersji jest sporo inny.

Aha, w rysunku bardzo fajnie zaznaczasz coreshadow co buduje bryle, ale w kolorze juz jakos tego nie wykorzystujesz. Warto wspomniec, ze cien w tej okolicy warto dac nie tylko ciemniejszy, ale tez bardziej nasycony kolorystycznie.

I jeszcze sugerowalbym troche mniej "wybielonego koloru" jaki masz w swietle potworka. Biel w malarstwie rzadko buduje ladne swiatlo, lepiej znalezc kolor. Podmalowalem lekko tors:

over-mffw112colorvb0.jpg

I mam wrazenie, ze wersja po prawej od razu lepiej siedzi. Lepiej czuc ciezar, ma to jakas "namacalnosc". Ale moze to subiektywne.

Edytowane przez leander

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności