qbaqbaMAX3D Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Czy ktos z Was pracował w RealFlow - RF4????
piksar Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Czy ktos z Was pracował w RealFlow - RF4???? doprecyzuj pytanie, jaki masz problem
Apollo Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Ja tez nie ale jak masz jakies doswiadczenie w nim to mozesz cos powiedziec na ten temat, pewnie nie jeden uzytkownik z forum skorzysta :)
mirach Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 Raz widzialem jak moj wspolpracownik wrzucil boxa do wody w RF4.
qbaqbaMAX3D Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) Poruszylem ten temat gdyz przypadkiem trafilem na ich strone i jestem ciekaw czy ktos u nas w tym pracuje. Mam zbyt male doswiadczenie w 3D, sam zrobilem dwa proste tutki i na tym final. A temat wody i to co z nia mozna... bardzo INTERESUJE. RF4 + polskie strony = cisza. Osoby z doswiadczeniem w tym temacie mogly by zdradzic male co nieco :) Pozdrawiam Qba Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez qbaqbaMAX3D
kannu Napisano 19 Wrzesień 2008 Napisano 19 Wrzesień 2008 serwus :) tez zaczalem ostatnio gryzc ten soft, bo musze kiak rzeczy zrobic - i chetnie bym o nim z kims pogadal. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
grizleyd Napisano 19 Wrzesień 2008 Napisano 19 Wrzesień 2008 http://www.realflowforum.com/view_forum.php?id=15 http://www.realflow.com/te_scenes.htm a to co ?
mirach Napisano 19 Wrzesień 2008 Napisano 19 Wrzesień 2008 My niedlugo bedziemy chyba walczyc z realflowem (jesli czas pozwoli na takie zabwy) bo trzeba bedzie lodke na wzburzonym morzu zrobic. Tak czy siak w studiu widzialem przez ramie 2 tutki do RF. Gnomona i Digital Tutors. To od DT to w zasadzie nagrane video jak ktos przelatuje przez wiekszosc funkcji RFa. Przydatne, ale chyba nic czego nie mozna zrobic samemu bawiac sie z programem majac pod reka maunala. Od gnomona juz lepiej, podane konkretne wartosci, pokazane jak przy nich wyglada symulacja cieczy. Wg mnie bardziej wartosciowe. Mowie to dosc "na oko" bo nie ja mam sie zajmowac tym RFem, tylko wspolpracownik, wiec te tutki tak przez ramie widzialem i bylem wolany do co ciekawszych kawalkow :)
qbaqbaMAX3D Napisano 20 Wrzesień 2008 Autor Napisano 20 Wrzesień 2008 Witam Duzo tutkow jest na stronie RF4. taki wstep dooooo zabawy :) Pozdrawiam Qba P.S.: kazde info sie przyda dzięki :)
kannu Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 serwus :) te materialy ze ich strony to widzialem. Digital tutorsy - te free - oblukalem terazi wyglada to spoko. Ma ktos linki do tych digit tutorsow na rapidshare ? (nie wiedzialem jak to sobie zapisac na dysk). pozdrawiam i zycze powodzenia :)
altarian Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 Sam RF 3 czy 4 to bajka:) Gorzej jest po zaczytaniu do LW.Jkos co zawsze nie do konca ok bylo:). HV mi osobiscie nie lezy. Krotko mowiac ciezko w LW zrobic super realistyczna animacje wody przynajmniej dla mnie. Do RF3 byl kiedys plugin pod LW, Flowtracer do sumulacji roznego rodzaju cieczy ale pod RF4 i nowsze LW z tego co wiem juz nie napisali. Na DT jest troche tutkow do RF Poki co w sieci wiecej tutkow do RF3 mozna znalezc.Sam mam chyba kilka.Poszukam jak by co to daj znac.
Rekomendowane odpowiedzi