Napisano 17 Wrzesień 200816 l Chcę uratować render, który miał automatycznie zapisać się do jpg. Po zakończeniu renderingu (4000x3200 px) widzę komunikat, jak na obrazku "Image I/O Error". Retry- niczego nie zmienia. Cancel- nie wcisnąłem. render jest cenny. Egzamin za pasem.. Doceniam każdą pomoc. R.
Napisano 17 Wrzesień 200816 l Kliknij na ikonce dyskietki w lewym górnym rogu okna z podglądem renderu ;)
Napisano 17 Wrzesień 200816 l bez szans. ikonka jest nie aktywna. także nie mogę powiększyć obrazu. ___ dzięki
Napisano 17 Wrzesień 200816 l nie nacisnąłem. mam wątpliwości.. do tej pory render tkwił w cashu nawet po zamknięciu okna podglądu; jednak nigdy nie miałem komunikatu (z obrazka). sprawa jest gruba więc chucham na zimne. jeśli obraz zniknie bezpowrotnie, jestem w lesie. dlatego szukam rozwiązań alternatywnych do cancel (jeszcze przez 10min), pózniej "cancel"._
Napisano 17 Wrzesień 200816 l Trochę po czasie, ale co tam - o ile się nie mylę, to chcesz zapisać plik do nieustniejącej lokalizacji, retry nic nie da, no chyba, że utworzysz mu odpowiedni dysk i folder - dajesz cancel - podgląb w VFB zostaje i możesz zapisać ręcznie.