Napisano 17 Wrzesień 200816 l ściągnąłem sobie to ustrojstwo i już widzę że nie dla mnie :) ale chciałbym zapytać o kilka rzeczy: 1. chce wyrenderować same włosy (maya fur) + cień i dodać je do rendera w comb i pytanie jak to zrobić? maya background nie działa, chyba wiem jak dodaje się shadery :) ale nie mogę znaleźć tego co mnie interesuje 2. co trzeba zrobić żeby renderował shave and haircut i changelogu piszą że renderuje out of box :) ale pisali też, że instalator wszystko sam kofiguruje ale i tak musiałem dodać zmienną środowiskową ze ścieżką do skryptów bo nie 3DL nie widział jej a była w systemowych?!
Napisano 17 Wrzesień 200816 l Fikołek coś tu zaś zciemniasz. 1. Shader Assignment -> geoattribs ->Visibility -> matte object bez włosów, i masz, he, włosy? Render pass -> secondary displays -> AOV + jeszcze ewentualnie opcje w render sets i masz cienie. Out of the box. 2. Shave out of the box w pare min. [ATTACH]58434[/ATTACH] Jedyne co musisz 'dodać', to skompilować shader, 'Shave.sl' na 'Shave.sdl'(dwie sekundy, rmb na shave.sl) i podpiąć do shave ten shader. pozdr
Napisano 18 Wrzesień 200816 l Autor nie ściemniem po prostu nie potrafię z tego korzystać :P przyznam się bez bicia, że nawet dokumentacji nie czytałem za dużo textu, flag i innych skomplikowanie wyglądających rzeczy a zdecydowanie za mało obrazków :P no nie da się tego czytać próbowałem ze dwa razy :) co do shava to wiem gdzie leżał problem, nie załadowałem pluginu 3delight shave czy coś :) dzięki za odpowiedź!