Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

ściągnąłem sobie to ustrojstwo i już widzę że nie dla mnie :)

ale chciałbym zapytać o kilka rzeczy:

1. chce wyrenderować same włosy (maya fur) + cień i dodać je do rendera w comb i pytanie jak to zrobić? maya background nie działa, chyba wiem jak dodaje się shadery :) ale nie mogę znaleźć tego co mnie interesuje

2. co trzeba zrobić żeby renderował shave and haircut i changelogu piszą że renderuje out of box :) ale pisali też, że instalator wszystko sam kofiguruje ale i tak musiałem dodać zmienną środowiskową ze ścieżką do skryptów bo nie 3DL nie widział jej a była w systemowych?!

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 988
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fikołek coś tu zaś zciemniasz.

1.

Shader Assignment -> geoattribs ->Visibility -> matte object bez włosów, i masz, he, włosy?

Render pass -> secondary displays -> AOV + jeszcze ewentualnie opcje w render sets i masz cienie.

Out of the box.

2.

Shave out of the box w pare min.

[ATTACH]58434[/ATTACH]

Jedyne co musisz 'dodać', to skompilować shader, 'Shave.sl' na 'Shave.sdl'(dwie sekundy, rmb na

shave.sl) i podpiąć do shave ten shader.

pozdr

Napisano
  • Autor

nie ściemniem po prostu nie potrafię z tego korzystać :P

przyznam się bez bicia, że nawet dokumentacji nie czytałem za dużo textu, flag i innych skomplikowanie wyglądających rzeczy a zdecydowanie za mało obrazków :P no nie da się tego czytać próbowałem ze dwa razy :)

co do shava to wiem gdzie leżał problem, nie załadowałem pluginu 3delight shave czy coś :)

dzięki za odpowiedź!