animator Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 wiem że kiedyś to było ale nie mogę znaleźć. proszę o pomoc chodzi o to żę potrzebuje 100 materiałów w edytorze, i nie umiem zrobić tak aby tych kuleczek było więcej z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 użyj multimaterial, inaczej się nie da zwiększyć ilości kulków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 W FAQ, zdaje się, jest przepis na poradzenie sobie z problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 W samym maxie się nie da, ale jest plugin - niestety nie pamiętam nazwy bodajże na maxplugins.de jest, ale głowy nie dam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 17 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2008 dzieki, a mógłby mi ktos kopsnac linka na ten przepis, albo nazwe plugina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tas Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 multi/sub_object raczej bedzie klopotliwy. Naucz sie tego workflow(obrazek), bo inaczej nie dasz rady ogarniac 100matierialow. Oczywiscie zrob sobie najmnijesze kulki i zacznij uzywac tej opcji. Mam nadzieje ze sie domyslisz jak to dziala :) pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 18 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Już to wczoraj wymyśliłem, eureka: Jakby ktoś zapomniał to przypominał: Zapełniamy sobie wszystkie kuleczki, klikamy material/map brwser -> mtl editor i zapisujemy je. Potem te wszystkie które zostały możemy edytować i to nie wpływa na zmianę materiału przypisanego do obiektu w scenie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 18 Wrzesień 2008 Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Link --> FAQ: Jak uzyskać więcej miejsc na nowe materiały w Material Editor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 18 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2008 to o wiele więcej wyjaśnia dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 serwus :) ja tworze czesto nowe materialy w ten sposob, ze przeciagam jakas kulke do innego slotu. robi sie kopia , i tylko zmieniam mu nazwe. wtedy mam nowy , taki sam material i sobie dzialam. pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi