Napisano 17 Wrzesień 200816 l wiem że kiedyś to było ale nie mogę znaleźć. proszę o pomoc chodzi o to żę potrzebuje 100 materiałów w edytorze, i nie umiem zrobić tak aby tych kuleczek było więcej z góry dzięki
Napisano 17 Wrzesień 200816 l W samym maxie się nie da, ale jest plugin - niestety nie pamiętam nazwy bodajże na maxplugins.de jest, ale głowy nie dam.
Napisano 17 Wrzesień 200816 l Autor dzieki, a mógłby mi ktos kopsnac linka na ten przepis, albo nazwe plugina
Napisano 17 Wrzesień 200816 l multi/sub_object raczej bedzie klopotliwy. Naucz sie tego workflow(obrazek), bo inaczej nie dasz rady ogarniac 100matierialow. Oczywiscie zrob sobie najmnijesze kulki i zacznij uzywac tej opcji. Mam nadzieje ze sie domyslisz jak to dziala :) pozdr!
Napisano 18 Wrzesień 200816 l Autor Już to wczoraj wymyśliłem, eureka: Jakby ktoś zapomniał to przypominał: Zapełniamy sobie wszystkie kuleczki, klikamy material/map brwser -> mtl editor i zapisujemy je. Potem te wszystkie które zostały możemy edytować i to nie wpływa na zmianę materiału przypisanego do obiektu w scenie dzięki za pomoc
Napisano 18 Wrzesień 200816 l Link --> FAQ: Jak uzyskać więcej miejsc na nowe materiały w Material Editor?
Napisano 20 Wrzesień 200816 l serwus :) ja tworze czesto nowe materialy w ten sposob, ze przeciagam jakas kulke do innego slotu. robi sie kopia , i tylko zmieniam mu nazwe. wtedy mam nowy , taki sam material i sobie dzialam. pozdrawiam i zycze powodzenia :)