Napisano 21 Wrzesień 200816 l Koncept: Pewien kosmita zapomniał zatankować i niestety spadł na ziemię na pustynię. Zrozpaczony siada w pobliżu wraku swego pojazdu. O dziwo, wokół niego zaczyna pojawiać się roślinność. Na renderze chciałbym przedstawić moment, jak owy kosmita siedzi na kamieniu, a dookoła niego zaczynają wyrastać najróżniejsze rośliny. Na razie test pogruchotanego pojazdu i normalnego z fabryki ;] Edytowane 21 Wrzesień 200816 l przez _Arti_
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Pojazd wygląda na bardziej roztopiony niż pogruchotany. Nie zmieniaj właściwej geometrii, dodaj raczej powyginane blachy kadłuba, rozdarcie. Do tego np dym unoszący się z silnika
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Autor myślałem że to będzie coś o aborcji :P *leży* XD Pojazd wygląda na bardziej roztopiony niż pogruchotany. Nie zmieniaj właściwej geometrii, dodaj raczej powyginane blachy kadłuba, rozdarcie. Do tego np dym unoszący się z silnika Właśnie myślałem nad tym, i wydaje mi się, że to stopienie jest dobre, bo w końcu jak spadał w atmosferze ziemskiej to troszkę mu się podpalił kadłub, ale chyba masz rację, noisa zmniejszę, by zostały te ślady topnienia, a troszkę powgniatam ręcznie i pourywam karoserii. Co do dymu z silnika, tutaj również postanowiłem - na myślenie logiczne -, że skoro my jesteśmy bliscy rewolucji wodorowej, a palenie wodoru nie daje dymu, to taki kosmita jeździ na jakiś nieznanych pierwiastkach. Ewentualnie myślałem nad unoszącym się ciepłem z silników.
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Skoro jest to statek kosmiczny, to jest chyba przystosowany do wchodzenia w atmosfery planet - stąd topić się nie powinien. Jesli wchodził za szybko, czyli spadał, to jest chyba w zbyt dobrym stanie na taki upadek.
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Ale krecisz Arti :D Jesli nowoczesny statek, to moze wejsc w atmosfere bez topienia sie. Jesli jednak spadal awaryjnie, i sie stopil, to jakis dym by sie przydal. Jesli to statek, to sklada sie pewnie z jakis czesci, a nie 1 wielkiego odlanego kadlubu ktory tak kochanie potraktowales noisem, przydalo by sie zeby cos tam poodpadalo, bylo widac co jest pod oslonami. Watpie zebys zniszczony statek zalatwil za pomoca 1 materialu metalu i powyginanej losowo geometrii. Rzuc sobie okiem na to jak wygladaly ladowniki po przejsciu przez atmosfere (planowanym przejsciu, a ty tu masz nieplanowane, wiec powinno byc jeszcze gorzej) http://www.pha.jhu.edu/~jeffwass/trip/2000-07-27.html W skrocie, model bazowy przejdzie, ale rozwalony juz nie. To tak jakbys chcial zrobic rozbity samochod za pomoca walenia noisa na karoserie :) powodzenia mirach
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Cieńko mechanicznie ten statek wygląda, stopień swobody silników powoduje że zakręcać bedzie kiepsko, ciekawe jak paliwo dostaje się do silników, pokombinuj jeszcze
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Autor Skoro jest to statek kosmiczny, to jest chyba przystosowany do wchodzenia w atmosfery planet - stąd topić się nie powinien. Jesli wchodził za szybko, czyli spadał, to jest chyba w zbyt dobrym stanie na taki upadek. Więc nie powinien również się chyba nazbyt pogruchotać. Troszkę piasku sypne, gdzieniegdzie części pourywam i będzie znośne. Ale krecisz Arti :D Jesli nowoczesny statek, to moze wejsc w atmosfere bez topienia sie. Jesli jednak spadal awaryjnie, i sie stopil, to jakis dym by sie przydal. Jesli to statek, to sklada sie pewnie z jakis czesci, a nie 1 wielkiego odlanego kadlubu ktory tak kochanie potraktowales noisem, przydalo by sie zeby cos tam poodpadalo, bylo widac co jest pod oslonami. Watpie zebys zniszczony statek zalatwil za pomoca 1 materialu metalu i powyginanej losowo geometrii. Rzuc sobie okiem na to jak wygladaly ladowniki po przejsciu przez atmosfere (planowanym przejsciu, a ty tu masz nieplanowane, wiec powinno byc jeszcze gorzej) http://www.pha.jhu.edu/~jeffwass/trip/2000-07-27.html W skrocie, model bazowy przejdzie, ale rozwalony juz nie. To tak jakbys chcial zrobic rozbity samochod za pomoca walenia noisa na karoserie :) powodzenia mirach Woo... Pokroję go, troszkę shell'a tu i tam, oraz śrubek ^^' Cieńko mechanicznie ten statek wygląda, stopień swobody silników powoduje że zakręcać bedzie kiepsko, ciekawe jak paliwo dostaje się do silników, pokombinuj jeszcze Nom, nie pomyślałem o dostępie do paliwa ( jakiekolwiek to jest ). A może zrobić, by ten pojazd był zasilany energią kosmosu? Człowiek już zbudował taką maszynę, ale naukowcy uznali to za chindogu , gdyż taka energia nie istnieje... Ale pojazd jeździł .... I teścik Ufoczka Taki materiał ala srebrny surfer chyba mu leży ;]
Napisano 21 Wrzesień 200816 l okej, opis kumam i kupuję ale jak to wszystko chcesz pokazać w jednym kadrze to dla mnie zagadka :/ Nic tylko powodzenia i śledzić jak to sie rozwinie bo intencje dobre ale....
Napisano 22 Wrzesień 200816 l latwo by to mozna pokazac w jednym kadrze ale musial by to byc obrazek karykaturalny z takim charakterystycznymi strzalkami nadajacymi ruch spadania w przejsciu z kosmosu na ziemie.Sam kard by wtedy mogl wygladac tak ze np po lewej ziemia i atmosfera a po prawej kosmos ale to tylko moja skromna opnia ;)
Napisano 22 Wrzesień 200816 l nois tragiczny, przez chwile myślałem że to kosmita bo te dwie dziury w "karoseri" wyglądaja jak zrozpaczone gęby xD
Napisano 23 Wrzesień 200816 l Autor Test drzewka, od razu nasuwają się pytania: Robię to drzewko za pomocą PArray. Ale jak usunąć już tego particla i żeby każda cząsteczka liścia była modelem. Gdy używam co najmniej trzech drzewek z particlami, to Mental Ray nie wytrzymuje. I jak zniwelować te lewitujące listki? :) Da się w ogóle?
Napisano 24 Wrzesień 200816 l Autor - model na surowo - i siateczka, za która mnie zlinczujecie zapewne :D
Napisano 24 Wrzesień 200816 l sadzac po opisie masz fantazje i to juz jest bardzo pozytywne ,bo kiedy juz osiagniesz bardzo wysoki poziom w 3d to w polaczeniu z fantazja i kreatywnoscia bedziesz robic super pracki,nie tylko pod wzgledem technicznym ale tez fabuly i tresci,,puki co musisz stoczyc zacieta walke z ta pracka..pozdro
Napisano 25 Wrzesień 200816 l Autor Eden-3d - dzięki, miło to wreszcie od kogoś usłyszeć ;] A tu coś co ma symulować grzybki. Takie na szybko, będą tylko nieznaczącym wiele elementem tła. Wracając do pojazdu, to postanowiłem go nie gruchotać, i po prostu wryć go troszkę w ziemię. Pęknie jedynie zbiornik wodny, a bez wody ogniwo Joe'ego nie działa, więc pojazd nie może być zasilany orgonem. Jako iż nasz przyjaciel z daleka rozbił się na pustyni, szanse, że znajdzie kroplę wody są nikłe.
Napisano 26 Wrzesień 200816 l Autor - tutaj test skóry i ciucha. Modelu nie mapowałem, gdyż nie zaszła taka potrzeba/nie chciało mi się ;] - siateczki - i taki render pod wpływem herbaty Wie ktoś jak tych lewitujących listków się pozbyć? W modelach w maxie, tam gdzie są te drzewa, jak nałożyłem materiał liści to łodyżki były idealnie odwrócone w stronę gałęzi. Jak ustawić opcje i tutaj. Albo przynajmniej "skupić" te liście. Wiem, by zrobić dużo liści które będą do gałęzi przywierać musiałbym tych gałązek porobić dużo...