Hornet Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Witam zainstalowałem przed chwilą maxa 2009 i mam mały problem, krawędzie obiektów są postrzępione, w maxie 2008 takiego problemu nie mam, sterownik w obu wersjach maxa to DirextX z identycznymi ustawieniami. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 jak dla mnie to wygląda normalnie. chodzi ci o antyaliasing w viewporcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Tak. Ta siatka wydaje mi się strasznie "poszarpana". Próbowałem zwiększyć ustawienia wygładzania w panelu nvidii, ale nie widzę rezultatu w maxie. Także w samym 3ds szukałem jakiś opcji na próżno. Myślałem, że da się gdzieś zwiększyć jakość wyświetlanego obrazu w viewporcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 da sie w maxie w opcjach sterownika wlaczyc Antialias lines, tylko po co? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Włączyłem, ale żadnego rezultatu nie widzę? :) Nie wiem, może to moja grafika jest jakaś lewa :) /8600GTS/. No cóż nie będę wybredzał już, ale myślałem, że jakość tego obrazu w programie można podnieść :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziper Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 http://area.autodesk.com/index.php/forums/viewthread/10574 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Ale po co to zmieniac jak i tak jest ok i nie wplywa to ogolnie na jakos renderu, a wydaje mi sie ze dziala szyciej niz jakies wygladzania AA i inne dodatki ktore zwiazane sa tylko z viewportami a tu akurat liczy sie bardziej szybkosc niz jakos :) P.S sprawdz w ustawieniach karty graficznej jak jest ustawione wyswietlanie 3d, zmien na jakosc a nie wydajnosc i mozliwe ze bedzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hornet Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2008 @Ziper dzięki wszystko się wyjaśniło. @hcpiter wiem że nie wpływa, po prostu lubię mieć łady obraz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 ja tam wole postrzępione a nie AA ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 postrzępione rlz ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi