Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam zainstalowałem przed chwilą maxa 2009 i mam mały problem, krawędzie obiektów są postrzępione, w maxie 2008 takiego problemu nie mam, sterownik w obu wersjach maxa to DirextX z identycznymi ustawieniami. Proszę o pomoc.

max2009vx5.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Tak. Ta siatka wydaje mi się strasznie "poszarpana". Próbowałem zwiększyć ustawienia wygładzania w panelu nvidii, ale nie widzę rezultatu w maxie. Także w samym 3ds szukałem jakiś opcji na próżno. Myślałem, że da się gdzieś zwiększyć jakość wyświetlanego obrazu w viewporcie.

Napisano

da sie w maxie w opcjach sterownika wlaczyc Antialias lines, tylko po co? :)

Napisano
  • Autor

Włączyłem, ale żadnego rezultatu nie widzę? :) Nie wiem, może to moja grafika jest jakaś lewa :) /8600GTS/. No cóż nie będę wybredzał już, ale myślałem, że jakość tego obrazu w programie można podnieść :]

Napisano

Ale po co to zmieniac jak i tak jest ok i nie wplywa to ogolnie na jakos renderu, a wydaje mi sie ze dziala szyciej niz jakies wygladzania AA i inne dodatki ktore zwiazane sa tylko z viewportami a tu akurat liczy sie bardziej szybkosc niz jakos :)

P.S sprawdz w ustawieniach karty graficznej jak jest ustawione wyswietlanie 3d, zmien na jakosc a nie wydajnosc i mozliwe ze bedzie lepiej.

Napisano
  • Autor

@Ziper dzięki wszystko się wyjaśniło.

@hcpiter wiem że nie wpływa, po prostu lubię mieć łady obraz ;)