Napisano 23 Wrzesień 200816 l Po opisie tematu wiem, że moje pytanie nie będzie do końca adekwatne do niego. Otóż prubuje nałóżyc sobię teksturę na obiekt i nieby wszystko dobrze dopóki dopóty okazuje sie, że na obiekt została nałożona całkowicie inna tekstura (szara), a gdy chce to zrenderowac to wyskauke mi komunikat: "the following objects require map coordinates and may not render currently". Prubowałem coś robic z viewportem ale to chyba raczej nie to. W każdym razie stanąłem w miejscu i nie mam pojęcia co dalej z tym zrobic. Byc może problem tkwi już w nałożeniu tekstury - nie ma pojęcia - robiłem wszystko zgodnie z tutorialami. Byc może coś mi przemkło koło nosa. Tekstury były w formacie jpeg i pdf. Za każdą pomoc serdecznie dziękuję!!!
Napisano 23 Wrzesień 200816 l ]:-> Nałóż na obiekt modyfikator "UVW Mapping". A potem zapoznaj się z kosmiczną wiedzą, jaka ukaże ci się po naciśnięciu przycisku F1 i dostąp oświecenia! @dół: ;) Edytowane 24 Wrzesień 200816 l przez arev
Napisano 24 Wrzesień 200816 l A potem zapoznaj się z kosmiczną wiedzą, jaka ukaże ci się po naciśnięciu przycisku F! i dostąp oświecenia! Najpierw potrzebna mu będzie kosmiczna klawiatura, żeby mógł wcisnąc to kosmiczne "eF !" ;)