Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Sprawa jest taka: W domu jest jeden Laptop do którego chcę podłączyć routera..

I mam jeszcze jedno pytanie.. Jak wygląda sprawa bezpieczeństwa podczas korzystania z takiego routera (konto bankowe, email, itp) bo w końcu jednak gdy sobie wklepuje jakieś hasełko to leci ono nie tylko do mojego routera ale tez w eter..

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja mam WRTL54GL. Jest spoko.

A z tym bezpieczeństwem to nie kminie za bardzo, jak nie ma routera to nie lecie w eter czy jak?

Napisano
  • Autor

Jak nie ma routerka to leci kabelkiem tam gdzie trzeba.. a jak mamy ruterka to sygnał rozsiewany jest do ooookoła a nie tylko do naszego routerka..

Napisano

Linksys WAG200G i odpowiednie ustawienie zabezpieczeń;)

Napisano

belkina i super smiaga na wi-fi tylko musialem zaraz po kupieniu i wlaczeniu firmware updatowac bo sporo pakietow nie wysylal i lacze stawalo i rozlaczal sie. Co do bezpieczenstwa to jezeli nikt nie zlamie twojego hasla WEP to bedzie wszystko spoko, a jak zlamie to tlyko ewentualnie wejdzie ci na dysk przy dobrych wiatrach jak bedzie oczwiscie bardzdzo ale to bardzo rozgarniety, a jakis leszcze typu pan juzek to ci tylko lacze bedzie kradl :p

Napisano
  • Autor

Hej w jednym ze sklepów netowych routery dziela sie na nastepujące grupy:

Access Point

Annex A

Annex B

Ethernet

O co chodzi z tym podziałem?

Napisano

Linksys WRT54GL fajny router. mocny sygnał, sie nie wiesza, wszystkie WEPy, WPA ma więc lepszych zabezpieczeń w routerze chyba nie ma. No i jeżeli potrzebowałbyś większą antene to nei ma problemu z jej dokupienie. Niestety do niektórych routerów ciężko jakieś akcesoria dokupić.

Napisano

Access Point to router ktory wysyla wlasnie sygnal przez antentene czyli wi-fi.

ethernet to router raczej tylko na kabel.

A reszty nie wiem :)

Napisano
  • Autor

Chyba wezmę Linksys WRT54GL albo Linksys WAG200..

Dzięki

Napisano

annexy dotyczą modelów z modemami ADSl. któryś z nich jest dla neo a któryś dla netii i kogoś tam jeszcze. Pogoogluj :)