Napisano 23 Wrzesień 200816 l Sprawa jest taka: W domu jest jeden Laptop do którego chcę podłączyć routera.. I mam jeszcze jedno pytanie.. Jak wygląda sprawa bezpieczeństwa podczas korzystania z takiego routera (konto bankowe, email, itp) bo w końcu jednak gdy sobie wklepuje jakieś hasełko to leci ono nie tylko do mojego routera ale tez w eter..
Napisano 23 Wrzesień 200816 l Ja mam WRTL54GL. Jest spoko. A z tym bezpieczeństwem to nie kminie za bardzo, jak nie ma routera to nie lecie w eter czy jak?
Napisano 23 Wrzesień 200816 l Autor Jak nie ma routerka to leci kabelkiem tam gdzie trzeba.. a jak mamy ruterka to sygnał rozsiewany jest do ooookoła a nie tylko do naszego routerka..
Napisano 23 Wrzesień 200816 l belkina i super smiaga na wi-fi tylko musialem zaraz po kupieniu i wlaczeniu firmware updatowac bo sporo pakietow nie wysylal i lacze stawalo i rozlaczal sie. Co do bezpieczenstwa to jezeli nikt nie zlamie twojego hasla WEP to bedzie wszystko spoko, a jak zlamie to tlyko ewentualnie wejdzie ci na dysk przy dobrych wiatrach jak bedzie oczwiscie bardzdzo ale to bardzo rozgarniety, a jakis leszcze typu pan juzek to ci tylko lacze bedzie kradl :p
Napisano 24 Wrzesień 200816 l Autor Hej w jednym ze sklepów netowych routery dziela sie na nastepujące grupy: Access Point Annex A Annex B Ethernet O co chodzi z tym podziałem?
Napisano 24 Wrzesień 200816 l Linksys WRT54GL fajny router. mocny sygnał, sie nie wiesza, wszystkie WEPy, WPA ma więc lepszych zabezpieczeń w routerze chyba nie ma. No i jeżeli potrzebowałbyś większą antene to nei ma problemu z jej dokupienie. Niestety do niektórych routerów ciężko jakieś akcesoria dokupić.
Napisano 24 Wrzesień 200816 l Access Point to router ktory wysyla wlasnie sygnal przez antentene czyli wi-fi. ethernet to router raczej tylko na kabel. A reszty nie wiem :)
Napisano 24 Wrzesień 200816 l annexy dotyczą modelów z modemami ADSl. któryś z nich jest dla neo a któryś dla netii i kogoś tam jeszcze. Pogoogluj :)