Gość Amigen Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 Posiadam 3ds max w wersji 9. Mam prosty model molo który chcę otexturować i kiedy przeciągam texture z material editor na model to pokazuje się kursor z przekreślonym kółkiem, co oznacza iż nie mogę tej textury wkleić. Czy może mi ktoś powiedzieć co się dzieje?
viz.k Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 pewnie probujesz przypisac obiektowi teksture a to niemozliwe, musisz przypisac caly material, czyli nie sama bitmape np drewna tylko caly material ktory ma teksture drewna w kanale diffuse
Gość Amigen Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 Wybacz ale nie rozumiem o co chodzi z tym kanalem diffuse. Robie jak w instrukcji: 1. zaznacz obiekt (mój jest zgrupowany) 2. Zaznacz teksturę w material editor 3. Przeciągnij teksturę na obiekt I kiedy przeciągam to wtedy pojawia kursor który informuje ze jest błąd, i tekstura się nie pojawia na obiekcie
hcpiter Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 poprostu nie przeciaga sie textury na model tylko caly material W ME masz taka kulke czy poprostu texture w oknie ?
Gość Amigen Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 Mam bitmapę bez kulki, chyba już wiem co źle robię
hcpiter Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 no wlasnie masz bitmape wiec teraz mozesz przeciagnac ta bitmape do kanalu diffuse w kulce
Gość Amigen Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 Wielkie dzięki, już wiem co źle robiłem.
Rekomendowane odpowiedzi