Napisano 28 Wrzesień 200816 l Posiadam 3ds max w wersji 9. Mam prosty model molo który chcę otexturować i kiedy przeciągam texture z material editor na model to pokazuje się kursor z przekreślonym kółkiem, co oznacza iż nie mogę tej textury wkleić. Czy może mi ktoś powiedzieć co się dzieje?
Napisano 28 Wrzesień 200816 l pewnie probujesz przypisac obiektowi teksture a to niemozliwe, musisz przypisac caly material, czyli nie sama bitmape np drewna tylko caly material ktory ma teksture drewna w kanale diffuse
Napisano 28 Wrzesień 200816 l Wybacz ale nie rozumiem o co chodzi z tym kanalem diffuse. Robie jak w instrukcji: 1. zaznacz obiekt (mój jest zgrupowany) 2. Zaznacz teksturę w material editor 3. Przeciągnij teksturę na obiekt I kiedy przeciągam to wtedy pojawia kursor który informuje ze jest błąd, i tekstura się nie pojawia na obiekcie
Napisano 28 Wrzesień 200816 l poprostu nie przeciaga sie textury na model tylko caly material W ME masz taka kulke czy poprostu texture w oknie ?
Napisano 28 Wrzesień 200816 l no wlasnie masz bitmape wiec teraz mozesz przeciagnac ta bitmape do kanalu diffuse w kulce