Bati Napisano 3 Październik 2008 Share Napisano 3 Październik 2008 Włosy są zrobione za pomocą rectanglera tak jak w tym tutku: http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/hair2.asp i doszedłem do momentu xForm nie wiem jak zrobić aby włosy nabrały takiej puszystości(wszystko ładnie jest pocięte) i 2 pytanie jak robię render tych włosów to czemu są przezroczyste?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korasonek Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Witam, XForm w tym tutorialu użyty został do wyeliminowania jakiegoś buga maxa 4 związanego z funkcją cut. Musisz sam poprzesuwać vertexy aby uzyska ta puszystość:) Choć lepiej pewnie zaznaczyć cięte edges i poprzesuwać je na zewnątrz głowy:) Co do drugiego pytania to na początku sprawdź materiał może tam masz namieszane. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bati Napisano 6 Październik 2008 Autor Share Napisano 6 Październik 2008 korasonek ale mi chodzi o takie wypełnienie: a ja mam przezroczystość :/ to trzeba zrobic samemu czy jest jakaś opcja do tego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 nie to poprostu w viewporcie pokazują się tylne ścianki poligonów, ty masz to pewnie wyłączone trzeba by przejrzeć opcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 Jak zaznaczysz w materiale '2-sided' to na renderze też będzie widać te tylne ścianki polygonów... i będzie wypełnienie i szczęście i git majonez ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bati Napisano 7 Październik 2008 Autor Share Napisano 7 Październik 2008 Kris_R dziękuje działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi