Haszyn Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Jak zrobić plane !? Widziałem na kilku tutorialach jak modelowała osoba klikajac myszka pojawiala sie kratka jak to zrobic !? bo gdy biore ADD - PLANE mam tylko plaszczyzne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Nie wiem, jak jest w blenderze, ale np w maxie stawiasz plajna i zmieniasz mu potem ilość segmentów w prawym panelu. Tą ilość można pewnie ustawić domyślnie, dlatego pojawia się kratka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Chyba grid to sie nazywa w blenderze, add->mesh->grid , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 spacja->add->mesh->plane. Możesz zrobić w editmode lub poza, jak zrobisz poza to się stworzy jako osobny obiekt, a w editmode będzie dołączony do aktywnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haszyn Napisano 13 Październik 2008 Autor Share Napisano 13 Październik 2008 Tak tylko co mam stworzyć bo jestem kompletnie zielony w blenderze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figofago Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 jezeli jestes zielony w blenderze to tu masz wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielony Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 Może chodzi o to: na zaznaczonym plane kliknij W i wybierz subdivide albo subdivide multi to ci się ta płaszczyzna podzieli w kratkę. Musisz to zrobić w edit mode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi