Skocz do zawartości

kaszkowanie animacji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

szukam złotego środka na kaszkowanie animacji... zostawiłem na noc render z nadzieją, że wstążka nCloth wreszcie obróci się z kwadratem, a rano okazało się, że jednak zaspała :/

Nie rozumiem kaszkowania, niby w perspektywie wszystko jest cacy, a kiedy renderuje z maxwella nCloth sie nie liczy. Potrzebuje pokazać animke docelowemu na już... dajcie mi chłopaki jaką wskazówke, bo mnie zaraz szlag trafi :/ Wcześniej policzyłem te wstążke, a teraz pojęcia nie mam jak to ugryźć...

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Zdefiniuj co rozumiesz pod pojęciem 'kaszkowanie' ?

Bo taki ncloth może nie być wspierany przez maxwella (plugin maxwella do mayi nie będzie odpowiednio 'tłumaczył' wyniku nclotha) dlatego najlepiej przeliczyć animacje do jakiegoś mesha - nie wiem jak w mayi, ale w xsi jest plot, w maxie mesher

Napisano (edytowane)

kaszkowanie w sensie wyliczania cache animacji... wylicza animacje na dysk i w prewce (perspektywie) jedzie z dysku. A może własnie czegoś nie włączyłem lub wyłączyłem w nClothu...

tak, dokładnie chodzi mi o przeliczenie animacji do "mesha" ... z tym, że udało mi się już wyliczyć nClotha w maxwellu, a teraz za cholere nie mogę, bo wstazka cały czas jest nieruchoma, chociaż po włączeniu PLAY czy prewki wszystko jest ok.

Chciałbym własnie "zbejkować" animacje... Wkurza mnie to, że wcześniej udało mi się to zrobić, a kiedy jest potrzeba na już, to wszystko się wali...

to może przy okazji powiedzcie mi czy to się zachowuje jak wstążka:

http://www.patart.com.pl/wstazka.mov

Edytowane przez Chrupek