Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam!!

Wie ktoś coś może na temat skanarów 3d? Mozna u nas dostac jakiś? Jakie są ceny? i gdzie takie coś można dostać - są może jakies niewielkie do domowego uzytku?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Polecam taka stronke www.google.pl i tam powinienes znalezc o skanerach 3d wszystko co cie interesuje jezeli tylko dobrze zapytasz(no nie wiem sprobuj na poczatek skaner 3d, a potem moze cos po angielsku) odnosnie czy i gdzie to znajdziesz tam odpowiedz. A za ile to moge ci powiedziec ze raczej drogo, chyba ze naprawde bardzo ci sie nie chce modelowac w 3d (co mogloby byc zle odebrane przez innych ludzi z tego forum) :p

Napisano
  • Autor

Ja odbieram modelowanie zarówno jako temat wirtualny jak również fizyczny - wspaniale byłoby wymodelować sobie jakiś obiekt powiedzmy w gipsie etc (czym się zajmuję) i przenieść to za pomocą skanera do maxa, a następnie wprowadzać poprawki - według mnie byłoby i ładniej i szybciej - tym bardziej, że naprawdę posiadam wiedzę jak modelować w maxie - może nie tak rozległa jak np DruG (wnioskuję po odpowiedzi - tudziez jej braku :)) ale bez wątpienia wystarczającą do oceny technik na mój uzytek.

Napisano

Herman - Na krzesle obok mnie siedzi jeden z najlepszych modelarzy w Polsce ( i moge to powiedzic z calkowita pewnosci, bez zarozumialstwa, czy ignorancji ) No wiec w/g niego o wiele szybciej jest modelowac od razu na kompie niz skanowac model rzeczywisty i poprawiac - to sie przydaje jedynie gdy trzeba naprawde 100% dokladnosci i dzis gdy narzedzia do modelowania sa naprawde intuicyjne i proste skanowanie zaczyna byc znacznie mniej efektowne.

Napisano

hm :) skanerek 3d wygladajacy mniej wiecej jak wyciskarka do sokow mozna kupic juz za jedyne 35tys zl niestety nie w polsce

Napisano

A po co ci skaner 3d pewnie i tak Cie na taki nie stac!! :D Ja jeszcze nie umiem wymodelowac twarzy ale uwazam ze jesli sam wymodelujesz tawrz czy jakam inna zecz w 3d bedzie Cie bardzej satysfakcjonowac niz model zeskanowany czy twarz :D

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.