Napisano 17 Październik 200816 l Z góry przepraszam za taki temat, ale jak to się mówi jestem w kropce. Szukam materiałów do pracy inzynierskiej o : - możliwościach połączenia ze sobą tych dwóch programów - dokładnych wiadomości o formatach plików które stanowia pomost pomiedzy nimi ( DWG,Max, i moze jeszcze jakies propozycje :) ) - czym sie rózni plik max wygenerowany z AutoCAD a max-em z 3ds-a - i wogóle są jakies sposoby poza import export to też poprosze o wskazówki Dziekuje :)
Napisano 17 Październik 200816 l dodam do listy(w zaleznosci od potrzeb): ACAD -> 3DS: STL, DXF 3DS -> ACAD: DXF, 3DS Przy czym propozycje ktore wymieniles sa najbardziej funkcjonalne. Zapewne istnieja inne mozliwosci ale z tych korzystam najczesciej.
Napisano 17 Październik 200816 l Ciekawy temat. Co tu duzo pisać, jest import, export i tyle. Będziesz analizował kody tych formatów? A może opracujesz własny uniwersalny dla autodesku ;)
Napisano 17 Październik 200816 l Kurcze, troszke nie lapie zawilosci tej pracy. Dla mnie to wyglada w tym momencie tak: 1. Wlanczasz Maxa, sprawdzasz jakie ma mozliwosci odnosnie importu/exportu plikow. 2. Wlanczasz ACada, sprawdzasz jakie ma mozliwosci odnosnie importu/exportu plikow. 3. Znajdujesz formaty wspolne 4. Szukasz na sieci specyfikacji tych formatow. czy cos pominolem?
Napisano 17 Październik 200816 l Autor NIE to nie moze byc takie proste :) A jakieś linki do specyfikacji formatów pliczków Max i Cad może posiadacie, bo mi udało sie znaleźć tylko ogólną wiedze na ten temat po pare linijek ( wikipedia - tam było chyba najwiecej). Potrzebuje w miare możliwosci jaknajdokładniejszego opisu, zeby bylo co opisac w pracy :)
Napisano 17 Październik 200816 l NIE to nie moze byc takie proste :) A jakieś linki do specyfikacji formatów pliczków Max i Cad może posiadacie, bo mi udało sie znaleźć tylko ogólną wiedze na ten temat po pare linijek ( wikipedia - tam było chyba najwiecej). Potrzebuje w miare możliwosci jaknajdokładniejszego opisu, zeby bylo co opisac w pracy :) Jak do tej pory jedyne dokladne informacje nt formatow max i cad posiada autodesk, watpie zeby w najblizszej przyszlosci udostepnili pelna specyfikacje tych formatow.
Napisano 17 Październik 200816 l Autor Panowie i panie a co z FileLink Manager? Coś na ten temat by było w waszych archiwach ?
Napisano 18 Październik 200816 l Autor No dobra z FileLinkManager cisza :) to może poratujecie opisem formatu *.3ds ? :) cos na temat dxf,dwg,def juz wypociłem bo gdziśs na necie było ale do .3ds nie daje rady, ma mza mało dioptrii w moich googlach :)
Napisano 18 Październik 200816 l No dobra z FileLinkManager cisza :) to może poratujecie opisem formatu *.3ds ? :) cos na temat dxf,dwg,def juz wypociłem bo gdziśs na necie było ale do .3ds nie daje rady, ma mza mało dioptrii w moich googlach :) http://www.wotsit.org/list.asp?fc=2
Napisano 19 Październik 200816 l Autor dziękuje bardzo za pomoc jak skoncze pisac prace do wtorku to wypije wasze zdrowie 30- go pazdziernika :)
Napisano 28 Październik 200816 l Autor Dziękuję za pomoc, jak dobrze pójdzie i do jutra praca wróci z "antyplagiatu" to w czwartek wypije wasze zdrowie :)