ofca Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Pytanko mam no... nauczycie mnie jakies materialy polozyc i ew fajnie zrenderowac ? wczoraj zaczalem model musze lekko poprawic, tam pod krzyzem ma byc biale , obok jak paski czerwone to zolte tlo, to 2 osobne elementy dam, jakos wygodniej bedzie mi sie chyba robic. have fun http://i36.tinypic.com/2u7vnlv.jpg http://i38.tinypic.com/eqwbvq.jpg http://i36.tinypic.com/2n1s8x5.jpg
M4rcus Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 0o nie uwazam ze posty to miernik doswiadczenia czy cos...no ale patrzac na to jak dlugo tu jestes tez swoje daje i wychodzic z takim modelem to tak..no kwas:/
ofca Napisano 17 Październik 2008 Autor Napisano 17 Październik 2008 -.- czuje sie ublizony, ktos jeszcze ?:D
PAINbringer Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 (edytowane) Ofca :) ale się totalnie upokorzyłeś wystawiając taką kupe na forum! Wygląda na kompletną amatorszczyznę. Od dziś wszyscy będą Cie kojarzyć z takimi badziewnymi modelami! Wstydź się EDIT: Hm w sumie to sobie nie przypominam żebyś kiedykolwiek zrobił coś lepszego ;D Edytowane 17 Październik 2008 przez PAINbringer
ofca Napisano 17 Październik 2008 Autor Napisano 17 Październik 2008 bo nigdy nic nie robilem :D to moj pierwszy mode, sory ze nie napisalem :D
Osterman Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Visca el Barca !!! Szkoda, że model słaby :(
ofca Napisano 17 Październik 2008 Autor Napisano 17 Październik 2008 okej okej, ale co slaby ? mesh ? czy materialy i render ?:D
sand Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 mesh nie jest taki zły. siatka za to fatalna. poka poka ją bez meshsmooth. materiały to na koncu. najpierw wyrenderuj czyste, zobacz czy nie ma błędów w modelu a potem baw sie w materiałami. No i czegu używasz tutaj?
marcin wuu Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 hę? a czym się różni mesh od siatki? bo mnie w głębokiej ignorancji wydawało się zawsze że to jest to samo tylko po angielsku?
khatake Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 kurcze tez chcialbym wiedziec bo ja tak samo jak marcin wuu zylem w totalnej niewiedzy ;] ale wszyscy tutaj to rozdzielaja na i mesh i siatke wiec zniecierpliwiony czekam na werdykt jury. a co do modelu......jejuuuuu stary do roboty...
patry Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Siatka to wire, a mesh to powierzchnia. Przynajmniej tak mi się wydaje.... :P
-hpx- Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 No ale na tą piłke to chyba z 500k poly zużyłeś:P No i jak na taką jakość to... Po prostu można by zrobić taki sam herb używając z 40 razy mniej poly pozatym w niektórych miejscach wypadałoby połączyć wystające części z podstawką bo potem nie da się wygładzić miejsc połączeń. Potem meshsmooth z il 2-3 i szafa gra...
sand Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Siatka to wire, a mesh to powierzchnia. Przynajmniej tak mi się wydaje.... :P otóżtotak...
marcin wuu Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 Siatka to wire, a mesh to powierzchnia. O_o No to żeście teraz pojechali po bandzie... aż iskry poszły...
khatake Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 pomimo tego ze wiem ze mesh to po angielsku siatka to upewnilem sie w slowniku oxfordzkim i mesh = siatka....z ta powierzchnia to chyba kombinujecie tak sobie dla rozrywki ;] (i nawet korci mnie by spytac co rozumiecie przez powierzchnie ale i tak straszny off top sie robi ;p)
ofca Napisano 18 Październik 2008 Autor Napisano 18 Październik 2008 siatka, mesh, render i materialy... DZIEKS! tego mi bylo potrzeba, teraz to zrobie TAKI render ze nawet SWRSC sie schowa (joke....) http://i33.tinypic.com/faxz6x.jpg - bez turbosmoothow meshoomothow i innych pierdol. sand - chcialbym troche pobawic sie Mentalem wpierw wiec pod tym 'renderuje' poki co. khatake - co z tym modelem mam zrobic jeszcze ?:D wiecej chamferow ? zmienic pilke do siatki na nozna ? kwiatki posadzic ? nie moja wina ze kurde ukochany klub ma taki herb. No bo chyba trzyma sie oryginalu czy tez nie ?:D zreszta wiecie lepiej , bede chlonal komenty nastepne. podziekowal za tak liczne odpowiedzi. dzis stop prac - kac meczy a ddrzewo kaza rąbać... czegewara yo
trosiek Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 a nie prościej zamiast modelować tą piłkę potraktować bumpem albo displace? Szybciej i lepiej będzie wyglądało niż teraz.
khatake Napisano 18 Październik 2008 Napisano 18 Październik 2008 mam jeden pomysl co mozesz z tym zrobic.....wymodelowac pilkarza z tym herbem na koszulce ;]
rudylew Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 Witam ofca ty dalej z barca :D ja powracam na stare smiecie :).. Co do Herbu.. modeluj od poczatku.. wywal ten jeden wielki bug. Jesli nikt nie b ędzie patrzył w model :/ po Tobie. .to mozesz a nawet lepiej by było jak być z kilku elementów go tworzył :D
Rekomendowane odpowiedzi