Napisano 17 Październik 200816 l Pytanko mam no... nauczycie mnie jakies materialy polozyc i ew fajnie zrenderowac ? wczoraj zaczalem model musze lekko poprawic, tam pod krzyzem ma byc biale , obok jak paski czerwone to zolte tlo, to 2 osobne elementy dam, jakos wygodniej bedzie mi sie chyba robic. have fun http://i36.tinypic.com/2u7vnlv.jpg http://i38.tinypic.com/eqwbvq.jpg http://i36.tinypic.com/2n1s8x5.jpg
Napisano 17 Październik 200816 l 0o nie uwazam ze posty to miernik doswiadczenia czy cos...no ale patrzac na to jak dlugo tu jestes tez swoje daje i wychodzic z takim modelem to tak..no kwas:/
Napisano 17 Październik 200816 l Ofca :) ale się totalnie upokorzyłeś wystawiając taką kupe na forum! Wygląda na kompletną amatorszczyznę. Od dziś wszyscy będą Cie kojarzyć z takimi badziewnymi modelami! Wstydź się EDIT: Hm w sumie to sobie nie przypominam żebyś kiedykolwiek zrobił coś lepszego ;D Edytowane 17 Październik 200816 l przez PAINbringer
Napisano 17 Październik 200816 l Autor bo nigdy nic nie robilem :D to moj pierwszy mode, sory ze nie napisalem :D
Napisano 17 Październik 200816 l mesh nie jest taki zły. siatka za to fatalna. poka poka ją bez meshsmooth. materiały to na koncu. najpierw wyrenderuj czyste, zobacz czy nie ma błędów w modelu a potem baw sie w materiałami. No i czegu używasz tutaj?
Napisano 17 Październik 200816 l hę? a czym się różni mesh od siatki? bo mnie w głębokiej ignorancji wydawało się zawsze że to jest to samo tylko po angielsku?
Napisano 17 Październik 200816 l kurcze tez chcialbym wiedziec bo ja tak samo jak marcin wuu zylem w totalnej niewiedzy ;] ale wszyscy tutaj to rozdzielaja na i mesh i siatke wiec zniecierpliwiony czekam na werdykt jury. a co do modelu......jejuuuuu stary do roboty...
Napisano 17 Październik 200816 l Siatka to wire, a mesh to powierzchnia. Przynajmniej tak mi się wydaje.... :P
Napisano 17 Październik 200816 l No ale na tą piłke to chyba z 500k poly zużyłeś:P No i jak na taką jakość to... Po prostu można by zrobić taki sam herb używając z 40 razy mniej poly pozatym w niektórych miejscach wypadałoby połączyć wystające części z podstawką bo potem nie da się wygładzić miejsc połączeń. Potem meshsmooth z il 2-3 i szafa gra...
Napisano 17 Październik 200816 l patry napisał: Siatka to wire, a mesh to powierzchnia. Przynajmniej tak mi się wydaje.... :P otóżtotak...
Napisano 18 Październik 200816 l Cytat Siatka to wire, a mesh to powierzchnia. O_o No to żeście teraz pojechali po bandzie... aż iskry poszły...
Napisano 18 Październik 200816 l pomimo tego ze wiem ze mesh to po angielsku siatka to upewnilem sie w slowniku oxfordzkim i mesh = siatka....z ta powierzchnia to chyba kombinujecie tak sobie dla rozrywki ;] (i nawet korci mnie by spytac co rozumiecie przez powierzchnie ale i tak straszny off top sie robi ;p)
Napisano 18 Październik 200816 l Autor Norwag napisał: siatka, mesh, render i materialy... DZIEKS! tego mi bylo potrzeba, teraz to zrobie TAKI render ze nawet SWRSC sie schowa (joke....) http://i33.tinypic.com/faxz6x.jpg - bez turbosmoothow meshoomothow i innych pierdol. sand - chcialbym troche pobawic sie Mentalem wpierw wiec pod tym 'renderuje' poki co. khatake - co z tym modelem mam zrobic jeszcze ?:D wiecej chamferow ? zmienic pilke do siatki na nozna ? kwiatki posadzic ? nie moja wina ze kurde ukochany klub ma taki herb. No bo chyba trzyma sie oryginalu czy tez nie ?:D zreszta wiecie lepiej , bede chlonal komenty nastepne. podziekowal za tak liczne odpowiedzi. dzis stop prac - kac meczy a ddrzewo kaza rąbać... czegewara yo
Napisano 18 Październik 200816 l a nie prościej zamiast modelować tą piłkę potraktować bumpem albo displace? Szybciej i lepiej będzie wyglądało niż teraz.
Napisano 18 Październik 200816 l mam jeden pomysl co mozesz z tym zrobic.....wymodelowac pilkarza z tym herbem na koszulce ;]
Napisano 20 Październik 200816 l Witam ofca ty dalej z barca :D ja powracam na stare smiecie :).. Co do Herbu.. modeluj od poczatku.. wywal ten jeden wielki bug. Jesli nikt nie b ędzie patrzył w model :/ po Tobie. .to mozesz a nawet lepiej by było jak być z kilku elementów go tworzył :D