Shogun 3D Napisano 19 Październik 2008 Napisano 19 Październik 2008 Jak w tytule. Czym i jak? Chodzi o krótkie animacje ok 5s w rozdziałce 320/240, tak skompresowane, by byl mozliwy pelny streaming przy obcnych realiach transferu w tzw. przeciętnym domu. Z góry dziękuję. :)
mirach Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 flv? W kazdym razie mi dziala. Uzywam do tego malego darmowego narzedzia Xvid4PSP. Raz na jakis czas zdarza mu sie sypnac, ale jak juz zadziala to kompresuje bardzo przyjemnie.
DaveBorck Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 Adobe ma do tego całkiem przyjemne narzędzie Flash video encoder w cs3, albo Media encoder w cs4. Można tam ustawić kolejkę nadać jeden/różne presety dla wszystkich i wyrenderować. W cs4 są nowe formaty plików mp4 i f4v kodowane bardzo zachwalanym kodekiem H264. Pozdrawiam i powodzenia DaveBorck
mirach Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 Mi jakos cs3 nie przypadl do gustu. A co do h264, to trzeba pamietac ze troche procka on zjada podczas ogladania. Mi np na lapku jak wlaczylem profil najdluzszego zycia bateri filmiki w h264 ciely sie troszke.
Shogun 3D Napisano 20 Październik 2008 Autor Napisano 20 Październik 2008 Hmmm.. Chyba musze jednak zrobic update z AE 7 na CS3 lub 4
Rekomendowane odpowiedzi