Adramel Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Witam Mam obiekt, powiedzmy boxa. I chce go powielic, ale po linii. Tak by oprocz tego ze zrobi mi sie giętki rządzik boksów, to jeszcze żeby te boxy też ulegał deformacji i wyginały się po drodze tej linii. Jak to zrobić w MAX 9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_SAN Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Mozna zobic w taki sposób: Zaznaczasz Boxa. Nastepnie teraz w menu: Animation--> Constraints --> Path Constraints po czym klikasz na kształt zrobiony z Shape-a. W tym momencie przesuwając boxa bedzie on zawsze poruszał się po tym kształcie to samo sie tyczy klonowania Boxa przesuwjac go z shiftem. Nistety nie wiem jak zrobic aby kształt samego Boxa sie zmieniał wzgledem Shape-a :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adramel Napisano 21 Październik 2008 Autor Share Napisano 21 Październik 2008 Mozna zobic w taki sposób: Zaznaczasz Boxa. Nastepnie teraz w menu: Animation--> Constraints --> Path Constraints po czym klikasz na kształt zrobiony z Shape-a. W tym momencie przesuwając boxa bedzie on zawsze poruszał się po tym kształcie to samo sie tyczy klonowania Boxa przesuwjac go z shiftem. Nistety nie wiem jak zrobic aby kształt samego Boxa sie zmieniał wzgledem Shape-a :( Troche mało... Jeszcze bym potrzebował by ów box deformował mi się, czyli wyginał po ścieżce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 w modyfikatorach masz path deform i path deform wsm. Przed nałożeniem modyfikatora będziesz musiał trochę doddać wierzchołków do boxa żeby się miało co wyginać WSM czyli wyrównany do globalnej osi ten pierwszy jest do lokalnej Pozdrawiam DaveBorck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_SAN Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 DaveBorck - dobre to ;) Tego sposobu nie znałem - człowiek całe zycie sie uczy - przyda sie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adramel Napisano 22 Październik 2008 Autor Share Napisano 22 Październik 2008 w modyfikatorach masz path deform i path deform wsm. Przed nałożeniem modyfikatora będziesz musiał trochę doddać wierzchołków do boxa żeby się miało co wyginać DaveBorck Zadziałało! Dzięki. Z snapshotem uzyskałem dokładnie to co chciałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi