ekseight Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Witam wszystkich. Mam taki mały problem odnosnie róznicy pomiędzy wersjami 3Dstudio. Zamierzamy kupić kilka wersji 3ds studio oraz 3ds Max Design. I teraz wyczytałem że w Max Design można tylko robić animacje Fly_trough natomiast nie można animować obiektów czy to prawda ? Druga sprawa że jeśli zrobie animacje w pełnym 3ds max i nastepnie przerzuce do Max Design to obiekty będa sie animować. I na koniec może troche głupie pytanie, czy Vray działa z Max Design ? Jeśli są niejasności to postaram sie wytłumaczyc. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
streaker Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Zamierzamy kupić kilka wersji 3ds studio oraz 3ds Max Design. I teraz wyczytałem że w Max Design można tylko robić animacje Fly_trough natomiast nie można animować obiektów czy to prawda ? Z tego co czytałem przy okazji premiery, to w normalnym jest max script, a w design jakieś tam ułatwienia (dodatkowe materiały i coś tam jeszcze) na potrzeby wizualizacji Innych różnic brak. I na koniec może troche głupie pytanie, czy Vray działa z Max Design ? API jest identyczne, więc na pewno działa... tym bardziej, że design jest wymyślony do wizualizacji (następca viz'a) - więc nieporozumieniem byłby tutaj brak vraya :)
mirach Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Dezajn nie ma SDK (software developement kit) a zwykly jakiegos tam toola do pomiarow swiatla. W praktyce nie testowalem :)
Recommended Posts